Auditori Eduard ToldrÓ

Temporada setembre 2018 - gener 2019

Veure tota la programaciˇ

Notícies

Diumenge, Concert per recordar Eduard ToldrÓ

05/12/2017


 
La Lluïsos Cobla de Taradell serà l'encarregada de repassar el seu repertori.
 
 
Aquest diumenge la programació Escena porta a l'Auditori Eduard Toldrà el concert dedicat al vilanoví que dóna nom a l'equipament. El "Recordant Eduard Toldrà" d'enguany ha volgut convidar la formació degana en aquesta especialitat: Lluïsos Cobla, fundada a Taradell el 1876.
Quan el músic vilanoví va néixer, la cobla osonenca ja portava vint anys tocant per Catalunya. És per això que en el repertori d'aquest memorial dedicat a la vinculació d'Eduard Toldrà amb la cobla es combinaran composicions de Toldrà amb sardanes de l'època, com Les Aures de la Muntanya (de Càndid Candi, de 1877), La Guerra de Cuba (d'Agustí Cervera, de 1898) o la Sardana per a piano d'Enric Granados (de 1890, reinstrumentada per Esteve Molero), peces que formen part del llibre - CD de celebració dels 140 anys de Lluïsos Cobla. 
 
 
Esteve Molero serà l'encarregat de dirigir el concert, i recordava en l'acte de presentació que "s'ha volgut vincular la música de Toldrà amb la dels seus contemporanis, amb la qual cosa es podrà veure com ha evolucionat la sardana i la música catalana". 
 
 
Aquest concert està organitzat conjuntament amb la Coordinadora Sardanista de Vilanova i la Geltrú, integrada per la Societat Sardanista Dansaires vilanovins i Amics de la Sardana.
 
 
El concert serà diumenge a les 19 h, i les entrades es poden comprar dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, o per Internet a www.auditoritoldra.cat


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/671/8/altres-musiques/lluisos-coblaNotícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltr˙ Auditori Eduard ToldrÓ

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Auditori Eduard ToldrÓ
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltr˙ (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS