Auditori Eduard Toldrà

Veure tota la programació
Programació > Temporada gener-juny 2012 > Música Clàssica

Antonio Vivaldi i Arcangelo Corelli

Lux Perpetua EnsemblePreus: 10,00 €

Lloc: Auditori Eduard Toldrà

Música barroca. Obres per a viola de gamba i baix continu.

Un recorregut pel barroc italià més pur, de la mà de dos dels seus màxims exponents: Antonio Vivaldi i Arcangelo Corelli.

Arcangelo Corelli va causar un gran impacte musical a tota Euroà amb les seves innovadores composicions violinístiques. Prova d'això, és que la seva música va ser tocada, admirada, copiada, imitada i transcrita, com és el cas de les obres que són interpretades dins d'aquest concert.

Poc coneixem de la relació que va existir entre el violinista Antonio Vivaldi i la viola de gamba. Hi ha la constància escrita, però de la seva faceta de mestre de viola de gamba 8i no de violí), de les noies orfes de l'Opedale de la Pietà de Venècia, que a part de formar part d'una de les orquestres amb més renom del moment, tocaven totes elles múltiples instruments. Per tant, tenint en compte la versalitat de la música del barroc per a ser tocada en general amb l'instrument que hi hagués disponible en el moment de l'execució i aquestes polifacètiques intèrprets, donen per evident que les sonates per a violoncel d'aquest genial músic, van ser tocades tant al violoncel com per la viola de gamba o per qualsevol altre instrument.

Interpretació

Santi Mirón, viola de gamba

Xavier Puertas, violone

Lluís Solé, clavicèmbal

www.santimiron.com 

Durada: 75'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS