Auditori Eduard Toldrà

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

Música clàssica per encetar la temporada

28/02/2018


La Camerata Eduard Toldrà interpreta diumenge la simfonia Tità de Mahler, una aposta de risc.
 
La programació de la temporada març - juny 2018 d'Escena s'estrena aquest diumenge a l'Auditori Eduard Toldrà amb un concert de música clàssica.
 
La Camerata Eduard Toldrà s'atreveix amb la Simfonia Tità, de Gustav Mahler, amb orquestra de cambra, sota la direcció del mestre Xavier Pagès-Corella.
 
Aquesta simfonia és en teoria la primera del cicle simfònic de Mahler, encara que realment no ho va ser. Hi ha evidències històriques de que amb anterioritat va compondre quatre simfonies, els manuscrits de les quals van desaparèixer després de la Segona Guerra Mundial. Això explicaria per què aquesta simfonia té una consistència i un mestratge impròpies del que es podria esperar de l'opera prima d'un jove compositor.
La Tità es va estrenar a Budapest el 20 de novembre de 1889 després que la majoria de directors de l'època la rebutgessin per considerar-la "massa moderna i transgressora". Avui dia és una obra de referència.

El programa inclou, a més de la Simfonia en versió de Simon Klaus, una obra del mateix Xavier Pagès, director i compositor de casa nostra.

El concert de diumenge començarà a les 19 h, i les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, dissabte 3 de març de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, i el mateix diumenge 4 de març, des d'una hora abans del concert, a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà.
 
 
Nova funció de l'espectacle de Belén Cabanes
D'altra banda, cal destacar que la programació Escena d'aquesta temporada s'amplia, i ho fa amb una nova funció de l'espectacle "Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles".
El proper 9 de juny la vilanovina Belen Cabanes i Marina González Brià oferiran aquest espectacle que vol apropar el piano i la castanyola al públic d'una manera molt didàctica i propera. L'espectacle tindrà lloc en un entorn tan privilegiat com el dels jardins del Museu Romàntic Can Papiol a les 21 h, i ara s'ha anunciat una nova funció a les 23 h.

Amb les percussions de diferents tipus de castanyoles, d'una gran sonoritat, i la música d'un piano Clementi i d'un piano de mitja cua, oferiran un exquisit programa de música del s.XVIII amb compositors com J.S.Bach, M. Albéniz, P.A.Soler, M. Clementi, F.J. Haydn, W.A. Mozart, E. Granados, J. Malats o M. de Falla. També recuperaran un tango de J. Flotats que transportarà el públic als teatres del Paral·lel de Barcelona.

Més informació i entrades a: www.elprincipal.cat


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/768/5/musica-classica/camerata-eduard-toldra-la-simfonia-titaNotícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS