Auditori Eduard Toldrà

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

Xicu Masó interpreta El metge de Lampedusa al Principal

06/03/2018

La temporada Escena porta dissabte al Teatre Principal El metge de Lampedusa, amb Xicu Masó.

 

La llei del mar obliga a salvar qualsevol persona que s'estigui ofegant, qualsevol persona i en qualsevol circumstància.

Pietro Bartolo fa trenta anys que és el metge de Lampedusa. A la seva autobiografia, "Llàgrimes de sal", relata una vida dedicada a l'atenció dels exiliats que, des de les costes africanes, naveguen fins a l'illa. Bartolo els acull, els cuida, i també els escolta. 

Xicu Masó s'ha fet seva la veu i la memòria del doctor per fer-nos entendre la urgència de la catàstrofe amb un espectacle basat en fets tristament reals.

 

De Lampedusa en diuen la Porta d'Europa, i a aquesta porta fa molts anys que hi truca gent "de l'altra banda", persones que creuen que travessant el llindar estaran salvats. Europa, de moment, no els salva, però els veïns de Lampedusa, fidels a la Llei del Mar, sí que ho fan. Un cop a l'illa, el doctor Bartolo és el primer que els acull, que els visita i que els cura, si pot. Però sobretot, els escolta.

 

Xicu Masó està dirigit per Miquel Gorriz, en una bora adaptada per Anna Maria Ricart, que és una coproducció del Teatre Lliure, Temporada Alta i Punt produccions Teatrals, S.L. 

 

Aquesta sessió comptarà amb una Escola de l'Espectador, una xerrada postfunció amb l'actor, per a totes les persones assistents que ho desitgin.

 

L'obra es representarà dissabte a les 21 h, i les entrades es poden comprar el mateix dissabte a les taquilles del Teatre, de 17 a 20 h, o a www.elprincipal.cat


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/754/1/teatre/el-metge-de-lampedusa/Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS