Auditori Eduard Toldrà

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

Torna el Nanoteatre, teatre de mínims en llocs inesperats

28/05/2018

Serà aquest divendres 1 i dissabte 2 de juny des de davant l'estació

Amb el bon temps arriben, un any més, les càpsules del Nanoteatre per descobrir tot el potencial teatral fet a casa. Nanoteatre respon al concepte de teatre de petit format en un ampli sentit de la paraula. Aquesta experiència produïda pel Teatre Principal es va iniciar el 2013, i implica cada any els diferents sectors de l'escena vilanovina per crear 4 càpsules de teatre d'una durada de 15 min cadascuna que es representaran en diferents espais de la ciutat, tot creant un recorregut.
L'objectiu és posar en pràctica cadascuna de les fases de la producció escènica amb creadors i intèrprets locals, des de la fase de la dramatúrgia, l'entrenament actoral i els assajos, fins a la fase final de la representació. Actors professionals, estudiants d'arts escèniques i amateurs han treballat conjuntament durant mig any per oferir-nos petites peces dramàtiques. 
L'obra s'emmarca en el programa de SUPORT A LA CREACIÓ, SINGULART, de projectes de joves professionals de l'escena, i traspassa les fronteres físiques del Principal per continuar programant en d'altres espais amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques. 

L'edició de 2018 se celebrarà aquest divendres i dissabte, i el punt de trobada del públic és a la parada d'autobusos de l'estació de tren.
Els passis són: 
Divendres 1 de juny a les 20.30 h, les 21 h i les 21.30 h.
Dissabte 2 de juny a les 20 h, les 20.30 h i les 21 h.

Les càpsules es representaran a diversos espais de la ciutat. Entre espai i espai hi haurà uns guies molt especials que, mentre indiquen el camí cap al següent, explicaran històries ben particulars...
La primera transició la faran Aina Castellví i Oriol Valls, que duran els espectadors a la càpsula "Per què em tractes de tu?": La Carolina i la Inesita han agafat el tren de la costa i estan molt, molt contentes perquè "el viajar es un placer", com cantava algú. A mig viatge han anat juntes al lavabo, com pertoca a dues adolescents que un cop es van jurar amistat eterna. La seva estada a un espai tan minúscul, sumada a una situació ambiental inesperada, condicionarà el seu futur per sempre més.
Sota el text i direcció de Josep Maria Teixell, actuen Marta Cañas i Ravina Raventós.

La segona transició, amb Montse Panero, durà els espectadors a "Casa amb jardí", una peça escrita i dirigida per Josep Maria Teixell, i interpretada per Núria Valls, Nico Pérez, Lluís Piñol i Roser Jané.
Un home i una dona arriben de nit a una casa amb jardí. "És una casa preciosa", diu ella; i també diu "em recorda casa nostra, tot i que el nostre jardí era més gran", i ell diu "T'agrada?" Però no porten les claus de la casa i s'hauran d'esperar fins que vingui algú a obrir-los. "Aquesta casa pot allotjar ben bé dues famílies", dirà algú altre que no esperen. Quanta gent cap realment a la casa?

La tercera transició, amb Alba Pérez, Merche Alcaraz i l'Alex D. Capo, ens porta a "E. Muinj". En un món on l'art no és res més que una transacció comercial, què és més important: l'original o la còpia? I si un acte artístic situés la teva ciutat en el mapa de les grans ciutats de l'art?
L'obra ha estat escrita per Susanna Garcia-Prieto, i dirigida per Àlex D. Capo. Els intèrprets són Marina Rodríguez i Juanan Codes.

Finalment, la darrera transició, amb Rosabel Lopez, indica el camí cap a "Hamlet, el musical on ice". Un espectacle de llums i de color per ambientar l'obra més emblemàtica de William Shakespeare. Una experiència única que aconseguirà divertir i emocionar a grans i petits. Una superproducció que compta amb la participació de 27 actors, ballarins i patinadors. 
Escrita per Susanna Garcia-Prieto, i dirigida per Àlex D. Capo, està interpretada per Ignasi Gimeno, Salvador Juncosa, Jordi Pérez i Susanna Garcia-Prieto.

Nanoteatre compta amb la col·laboració dels Supermercats JR, el Museu del Ferrocarril de Catalunya,  la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i Pere Arenas.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, el dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, i des d'1 hora abans del primer passi al punt de trobada.


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/766/1/teatre/nanoteatre.-teatre-de-minims-en-llocs-inesperats/Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS