Auditori Eduard Toldrà

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

S'apropa la recta final de la temporada!

06/06/2018


 
Dissabte 9 de juny, a les 21 h i a les 23 h, als Jardins del Museu romàntic Can Papiol, Belen Cabanes i Marina Rodríguez ens presentaran Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles, un recital de ball, piano i castanyoles.

Juntes van crear l’espectacle Ocells d’Ivori l’any 2011. Ara en proposen una versió més didàctica, presentada l’any 2015 al Museu de la Música de Barcelona, per apropar el piano i la castanyola al públic. Per aquest motiu ha ideat un concert que combinarà el so de diverses tipologies de castanyoles amb el so del piano. 

Amb les percussions petites però de gran sonoritat de les castanyoles i el so agombolant del piano han creat un programa en el qual hi són benvinguts diversos estils. A través de castanyoles de diferents mides i materials els reinterpretaran, seguint lliurement una tradició que es remunta a l’escola bolera del segle XVIII i fins l’aportació de José de Udaeta, amb qui han treballat les dues intèrprets.

Interpretaran música del segle XVIII al XX amb autors com ara Johann Sebastian Bach, Mateo Albéniz, Pare Antoni Soler, Muzio Clementi, F. Joseph Haydn, W. Amadeus Mozart, Enric Granados, Joaquim Malats o Manuel de Falla.

D’altra banda, recuperen un tango de Joan Flotats (1904-1989), compositor i pianista del Bages que va treballar als teatres i acadèmies de ball del Paral·lel de Barcelona i amb el que s’evocarà el món del ball de l’època. 

L’obra s’emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, el dissabte de 17 a 20 h al Teatre Principal, i des d’1 hora abans de cada sessió al Museu Romàntic Can Papiol.
 
 
Diumenge 10 de juny, a les 19h, a l’Auditori Eduard Toldrà, la Camerata Eduard Toldrà i Laura Farré, com a pianista, sota la direcció d’Edmon Colomer, ens interpretaran El concert de piano de Gerhard
 
Català de naixement, de pares franco-suïssos i ciutadania britànica, Robert Gerhard va estudiar tant amb Pedrell, un dels pares del nacionalisme musical espanyol i català, com amb Schoenberg, l'inventor i ànima del serialisme. Durant la seva maduresa va incorporar diverses de les corrents artístiques que van sorgir a Europa després de la Segona Guerra Mundial. La carrera de Robert Gerhard és una veritable odissea d'exploració i autodescobriment.
 
Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20 h al Teatre Principal, i des d’1 hora abans del concert a l’Auditori.
 
 
I SERENATES A LA GELTRÚ!

Divendres 8 de juny, a les 22 h, al pati del Castell de la Geltrú, el quartet de saxos KEBYART ENSEMBLE ens portaran a les Serenates el seu espectacle EmotÏo
 
Creat l’any 2014, aquest conjunt talentós i imaginatiu, guanyadors del cicle El Primer Palau 2016, entre d’altres guardons, vol conduir-nos per un laberint d'emocions i sensacions, amb la interpretació d'obres de gèneres i estils variats, plenes de contrastos.

El concert començarà amb una petita peça de Philip Glass, pare del minimalisme; a través d’ella ens submergim en una experiència sonora en què la consciència temporal es difumina. Per continuar, Fragments Striés, d’Hèctor Parra, quatre miniatures on el timbre i les noves sonoritats prenen el protagonisme. El Quartet per a saxòfons de Glazunov, escrit el 1932, és una de les obres cabdals per a quartet de saxos, plena dels recursos recurrents de la música russa: l'ús del tema amb variacions, iniciat amb una canzona d’aire religiós, o un finale molt virtuós i extravertit amb melodies que ens remeten al folklore. Tot seguit, l’obra de Joan Magrané, escrita per al quartet, en què cinc seccions de caràcter ben diferent s’alternen i s’entrecreuen fins a unificar-se al final. I tancant el concert ens presenten dues obres que no són originals per al saxo, el Capriccio de Mendelssohn i les Transylvanian Dances de Bartók, que el mateix quartet ha arranjat.

Les entrades es poden adquirir una hora abans del concert, al Castell de la Geltrú, a un preu de 10 €. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. 
 
 
ANUL·LADA LA SESSIÓ DEL PARLEM DE MÚSICA del dijous 7 de juny
 
La sessió de PARLEM DE MÚSICA prevista per demà dijous 7 de juny, a les 21 h, a càrrec d'Edmon Colomer, queda anul·lada degut als tres dies de dol decretats per la mort de la Laia (EPD). L'Auditori Eduard Toldrà i l’Associació Musical Eduard Toldrà ens sumem a les mostres de desconsol i impotència pels fets ocorreguts, així com amb les mostres de solidaritat vers la família i amics.
 
La Camerata Eduard Toldrà dedicarà el concert del 10 de juny a la Laia. 
Enllaç a http://www.elprincipal.cat/index.php
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/index.php

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS