Auditori Eduard Toldrà

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

ELS NENS DESAGRAÏTS I EL MAGNIFICAT DE J.S. BACH SÓN LES PROPOSTES PER AQUEST CAP DE SETMANA

23/10/2018

Aquest cap de setmana els equipaments escènics ofereixen dues propostes: una al Teatre Principal i una segona a l'Auditori Eduard Toldrà.

 

El dissabte 27 d'octubre a les 20:30 h al Teatre Principal, la Companyia Arcàdia presentarà l'espectacle "Els nens desagraïts". Un text escrit i dirigit per Llàtzer Garcia i interpretat per Teresa Vallicrosa, Muguet Franc, Guillem Motos i Ramón Pujol. 

 

Amb aquesta història basada en fets reals, l'autor del text, Llàtzer Garcia, tanca la seva trilogia sobre la família. 

 

L'espectacle està nominat als Premis Butaca, i parla dels fets succeits a Sant Gregori, un poble de Girona, durant els anys vuitanta. 

A Sant Gregori, un poble de Girona, hi vivia una comunitat de famílies que van decidir deixar les seves respectives feines i abandonar els seus cercles d’amistats per unir-se en comunitat. Una comunitat catòlica, amb unes normes molt més rígides que les que promou l’església. Una comunitat que renunciava al Món i als seus grans atractius per viure en la més estricta pobresa, enmig del camp. Cada família vivia en una caravana en un prat encerclat per una tanca. Més enllà del prat, hi havia un bosc, i després del bosc, la ciutat de Girona.

La fundadora d’aquesta comunitat era una dona que es feia anomenar Mare i s’auto proclamava Missatgera de Déu. En un dels missatges que rebia se li va transmetre que ells eren els escollits per convertir-se en els habitants del Nou Poble de Déu quan el Món desaparegués, aniquilat per la ira celestial. Però aquesta distinció només es faria efectiva si els escollits eren mereixedors d’aquest títol. Les normes es van tornar més rigoroses fins arribar a l’extrem de dissoldre les pròpies famílies per constituir-ne una de sola amb la Mare com a punt d’unió.

A la comunitat hi van créixer nens que van haver de renunciar al Món abans d’haver-lo conegut. No podien relacionar-se amb ningú que no fos de la família i ni tan sols podien anar a l’escola. Amb els anys, els nens van créixer i van abandonar la comunitat religiosa, amb tot el que això comporta: les amenaces dels integrants de la comunitat, el sentiment de culpa i la difícil adaptació al món.

 

Després de la representació hi haurà una Escola de l'espectador", una trobada amb els actors de l'espectacle, que ens permetrà comèixer més de prop el projecte i el procés de creació. 

 

 

El diumenge 28 d'octubre a les 19 h a l'Auditori Eduard Toldrà, el Mestre Xavier Puig dirigirà a la Camerata Eduard Toldrà i l'Ensemble Vocal Canticel, liderat per Assumpta Mateu. La formació musical i el cor ens oferirà un repertori bachià d'alt nivell, amb obres com el "Concert de Brandenburg", la "Cantata num. 3 de l'Oratori de Nadal" i el "Magnificat". 

Aquestes obres són difícils de trobar programades fóra de les grans capitals i dels circuits professionals del món coral i concertístic, però aquest cap de setmana a  Vilanova i la Geltrú en podrem gaudir.

 

Les entrades es poden comprar per Internet a www.elprincipal.cat i www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal i des d'una hora abans de cada espectacle a l'equicament corresponent.

 

 

El divendres 26 d'octubre al Centre d'Art Contemporani La Sala s'inaugurarà l'exposició "L'art de trascendir el temps. Josep Maria Mir", una exposició comissariada per Raúl Ramos i David D'Eboli, directors del Blanc Festival, i que forma part de la programació d'activitats Blanc Orígens. 

 

Retrospectiva del treball de Josep Maria Mir, uns dels gran noms del panorama nacional en el disseny de marques. 

L’exposició fa un recorregut pel treball com a dissenyador de Josep Maria Mir . Veurem com l’atemporalitat de la seva obra no és tan evident com en la dels seus contemporanis de cada època, des dels seus inicis en la dècada dels seixanta fins a l’actualitat. Projectes sense edat, que després de més de 40 anys segueixen funcionant al marge de les tendències de cada època.

 

 

La setmana que ve:

- Dimarts 30 de novembre, a les 20:30 h - CINECLUB SALA 1: COLD WAR 

 


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/837/1/teatre/els-nens-desagraits
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/882/5/musica-classica/camerata-eduard-toldra-i-ensemble-vocal-canticelNotícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS