Auditori Eduard Toldrà

Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre 2017 - gener 2018 > Música Clàssica

CONTRAPUNT. MÚSICA DE PROXIMITAT

Ensemble Triart i Quartet Isart


21/10/2017 20:00 h
 


Preus: 10,00 €

Lloc: Centre d'Art Contemporani La Sala

Contrapunt és un cicle de música de petit format i proximitat, o si es vol de KM. 0, interpretada per joves músics vilanovins. 
 
El cicle emmarcat en el programa de Suport a la Creació Singulart, consta de 4 concerts en 2 sessions. Cada sessió oferirà dos concerts consecutius de 30 minuts cadascun, en un ambient distès i en un espai singular a l’hora d’escoltar música. Els músics interpretaran  d’una manera propera el què i el perquè de les músiques que habitualment toquen. Una aproximació diferent de la música clàssica. 
 
 
ENSEMBLE TRIART 
Anna Guasch Riedweg (soprano), Guillem Serra (trompa), Bru Corbella (piano)
“Poesia a la música”

El programa que presenta l’Ensemble Triart neix de l’interès per la unió entre música i poesia, un dels pilars del romanticisme, i en la consegüent exploració en la forma del lied. La inclusió de la trompa, fora del seu registre més conegut, ens oferirà una altra dimensió de l’instrument i del repertori. La música de Mahler, Berlioz i Schubert amb la poesia de Rückert, Brizeux i Rellstab. 

Aquest ensemble està format per tres joves músics, l’Anna, el Guillem i el Bru, tots formats en conservatoris com l’Esmuc, el Liceu o el Conservatorium Maastricht. Malgrat conèixer-se de fa més temps i haver coincidit per separat, aquest és un dels primers cops que toquen els tres junts. També van participar en la primera edició dels Premis Noves Creacions Musicals del programa Singularts de la Regidoria de Cultura de Vilanova i la Geltrú.

Programa:

- Gustav Mahler (1860-1911): Ich atmet' einen Linden Duft                        
- Gustav Mahler (1860-1911): Liebst du um Schönheit                      
- Hector Berlioz (1803-1869): Le jeune pâtre breton                       
- Franz Schubert (1797-1828): Auf dem Strom


QUARTET ISART
Neus Navarrete (violí), Laura Urteaga (violí), Albert Coronado (viola) i Sergi Huerta (violoncel).
“Contrastos”
 
De diferències i contrastos entre Haydn, Xostakóvitx i Mendelssohn evidentment que n’hi ha. En la música 200 anys són molts anys. Haydn, pare del classicisme, on la perfecció recau en l’ordre i proporció, obre el concert amb el primer moviment d’un quartet més que brillant. I després dues obres que ens acosten, ja sigui des de la visió iniciàtica i original de Mendelssohn com de la revisionista de Xostakóvitx, al lirisme, la forma i l’estructura harmònica del romanticisme. Un programa que ben segur farà les delícies tant d’iniciats com d’experts.
Aquest és un jove quartet de corda format en el Conservatori del Liceu, sota la tutela de grans intèrprets i professors de corda com Corrado Bolsi, Eric Höbarth, Luís Martínez, Ashan Pillai, Amparo Lacruz entre molts d’altres. Els seus membres han obtingut les beques "Joves Promeses" de la Fundació Ferrer-Salat i han format part de la plantilla d’orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Joven Orquesta Nacional de España, la Gustav Mahler Jugendorchester o la Gustav Mahler Akademie. 
 
Programa:

- Dmitri Xostakóvitx (1906-1975): Quartet de corda nº 7 op.108: 
1. Allegretto  
2. Lento  
3. Allegro - Allegretto - [Adagio]

- Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847): Quartet de corda nº 2 op. 13 
1. Adagio-Allegro Vivace

Durada: 60'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS