Auditori Eduard Toldrà

Veure tota la programació
Programació > Temporada octubre 2013-gener 2014 > Altres músiques

FIMPT - DOC PT


06/10/2013 17:30 h
 


Preus: gratuït

Lloc: Cinema Bosc

Cinema Bosc. Gratuït

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL “PETE SEEGER: THE POWER OF SONG”

Presentació a càrrec de Ton Dalmau. 

El documental “Pete Seeger: El poder de la cançó", explora el llegat del veterà cantant de folk i activista Seeger. Ha estat dirigit pel cineasta Jim Brown fa només uns anys i estrenat el 2008.

En lloc d'explicar el relat de la vida de Pete nota per nota, Brown utilitza aquesta biografia individual per explicar el context, a través del qual relata dècades d'història social nord-americana i de repercusió mundial.

Per explicar la seva història, el cineasta intercala entrevistes originals, exclusives amb contemporanis de Seeger com Bob Dylan, Bruce Springsteen o Johnny Cash, inclou material d'arxiu de concerts de Seeger, i extractes de pel•lícules casolanes privades de la seva col•lecció particular.

Pete Seeger és una llegenda americana. Personatge mític que durant un temps anava amb Woody Guthrie, viatjant i cantant pels desheretats i els oprimits. És la memòria viva de la tradició musical popular. La veu de l'esquerra, que canta cançons de lluita i de treball a tot el món. Un home perseguit, que era a la llista Negre i va sobreviure al maccarthisme. El patriarca dels renovadors populars dels anys 60. El mentor que ensenyà Dylan a cantar per a la gent. Un model de lluita i de perseverança, molt compromés amb la defensa dels drets civils al costat de Martin Luther King i de la lluita contra la contaminació en general i concretament del riu Hudson. El protagonista del moment més emocionant de la cerimònia d'inauguració de Barack Obama. Ha estat nominat a Nobel de la Pau.

 

Pete Seeger ha complert 94 anys el 3 maig passat. Quan complí els 90 anys es celebrarà un homenatge al Madison Square Garden de Nova York. Entre les desenes de músics que hi van participar hi van haver Bruce Springsteen, Joan Baez, Eddie Vedder, Arlo Guthrie, Ben Harper, Billy Bragg, Emmylou Harris, Ramblin 'Jack Elliott, Richie Havens, Roger McGuinn, i Silvio Rodríguez.

 

Pete Seeger, amb humor diu de si mateix: "No sóc un bon cantant, però jo sóc un expert en aconseguir que una multitud canti amb mi, i quan canta, jo sóc feliç".

 

Un documental que no deixa indiferent i que ens aporta pistes per afrontar el futur amb les seves sàvies paraules i el seu missatge.

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS