Auditori Eduard Toldrà

Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre 2017 - gener 2018 > Música Clàssica

CONTRAPUNT. MÚSICA DE PROXIMITAT

Caterina del Cerro i Neus Llorens i Àngel Agulló


14/10/2017 20:00 h
 


Preus: 10,00 €

Lloc: Centre d'Art Contemporani La Sala

Contrapunt és un cicle de música de petit format i proximitat, o si es vol de KM. 0, interpretada per joves músics vilanovins. 
 
El cicle emmarcat en el programa de Suport a la Creació Singulart, consta de 4 concerts en 2 sessions. Cada sessió oferirà dos concerts consecutius de 30 minuts cadascun, en un ambient distès i en un espai singular a l’hora d’escoltar música. Els músics interpretaran  d’una manera propera el què i el perquè de les músiques que habitualment toquen. Una aproximació diferent de la música clàssica.
 
 
 
CATERINA DEL CERRO (arpa)
“Passeig musical amb l’arpa”

La Caterina ens presenta un viatge musical a través de la música de l’arpa. Des del romanticisme d’Hasselmans i Glinka a l’impressionisme de Debussy i de Tournier, passant per les innovacions musicals de Salzedo, el barroc de Couperin i el neoclassicisme de Grandjany. 

Caterina del Cerro ha acabat enguany la seva formació en Pedagogia musical a l’ESMUC i actualment exerceix de professora d’arpa a l’escola Claudefaula de Girona. Com a solista, ha participat en diversos cicles de música de cambra i ha col•laborat amb conjunts com la Camerata Eduard Toldrà, l’Orquestra simfònica Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, l’Orquestra de Sant Cugat del Vallès, el Cor jove de l’Orfeó Català o la Banda municipal de Barcelona.

Programa:


- François Couperin (1668-1733): Les Barricades Mystérieux
(arranjament de C. Del Cerro)
- Mikhaïl Glinka (1804-1857): Variations sur un thème de Mozart
- Alphonse Hasselmans (1845-1912): La source
- Claude Debussy (1862-1918): La fille aux cheveux du lin
(arranjament de M. Grandjany)
- Carlos Salzedo (1865-1961) : Tango
- Marcel Tournier (1879-1951): Au matinNEUS LLORENS (soprano) i ÀNGEL AGULLÓ (guitarra)
“Cançons d’aquí i d’allà”

La cançó és un dels gèneres musicals més explotats pels compositors clàssics de totes les tradicions musicals europees. La cançó dóna l'oportunitat als músics de partir del text poètic i prioritzar-ne la interpretació. El programa vol ser un breu tast d'algunes de les formes que ha pres i pren la cançó en diferents moments històrics i geogràfics, amb especial interès a explorar aquest terreny en què el gènere mostra el seu to més popular. 

Neus Llorens i Àngel Agulló són dos joves músics formats als conservatoris de Vilanova i la Geltrú i el Liceu, membres de conjunts tan rellevants com l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, el Cor Madrigal o el Cor de Noies de l'Orfeó Català, amb els quals han actuat arreu del país i a l’estranger. Recentment van participar en la primera edició dels Premis Noves Creacions Musicals del programa Singularts de la Regidoria de Cultura de Vilanova i la Geltrú.

Programa:

- John Dowland (1563-1626): Flow my tears
- Johannes Brahms (1833-1897): Dein Blaues Auge
- Manuel de Falla (1876-1946): Canción (de Canciones populares españolas)
- Eduard Toldrà (1895-1962): Cançó de comiat 
- Enric Morera (1865-1942): L’oreneta (de Cançons de carrer)

Durada: 60'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS