Auditori Eduard Toldrà

Temporada setembre 2018 - gener 2019

Veure tota la programació

Notícies

Els concerts "Doble sessió" i "Cordes grillades" ompliran aquesta setmana l'Auditori!

15/10/2018

La programació cultural "Escena" continua aquesta setmana amb dues propostes musicals a l'Auditori Eduard Toldrà.

 

La primera proposta serà el dissabte 20 d'octubre a les 20:30 h sota el títol "Doble sessió". Aquesta doble sessió aniran a càrrec dels grups PARESEDWARD ESTLIN, que ens presentaran en directe, els seus nous treballs Ja no ho volem tot i Colours Come ang Go, respectivament.

 

Els vilanovins Pares presenten el seu segon disc titulat Ja no ho volem tot(autoeditat, 2018). El videoclip del seu single “Sou uns fills de la gran P.U.T.A.” és una crítica fe-rotge a la gestió que la Unió Europea està realitzant en la denominada "crisi dels refu-giats”. Pares està format per ex-membres dels grups Suïte Momo, Los Rotos i The Bon-go Experiènce, i liderats per David Espinola, compositor multinstrumentista i conegut per haver acompanyat al cantautor satíric Pere Tàpias en la darrera part de la seva carre-ra. Amb el seu segon disc, Pares consolida un projecte de composició molt personal. Delicats i crus al mateix temps, Pares continua progressant amb una formació que es va completar amb la incorporació del guitarrista i cantant Marc Grau.

 

D’altra banda Edward Estlin és un grup independent de música folk creat a principis de 2015. El grup va néixer amb la idea de posar música a les poesies del poeta americà Ed-ward Estlin Cummings, el qual dóna nom a la banda. Aquesta unió entre poesia i música és intensa i passional, i amb ella el grup ja ha recorregut més de 50 escenaris, destacant la gira europea realitzada l’estiu de 2015. Després de la publicació de 3 EP i d’haver guan-yat el premi “Intro” del 2016, venen a presentar a l’Auditori Eduard Toldrà el seu primer àlbum titulat Colours Come and Go.

 
 
El diumenge 21 d'octubre a les 18 h, el reconegut quartet de corda BROSSA QUARTET ens oferirà l'espectacle Cordes Grillades, un concert per a tota la família (a partir de 2 anys). 
 
En aquest concert, la música es transforma en una explosió de colors que serveix per explicar una història que va d'insectes, ocells, d'amor... i de música! Un espectacle que combina la narració, la música i la il·lustració en directe, i que està carregat de moments màgics en què no hi falten les sorpreses ni la fantasia.
 
La música és original i la història és l'adaptació d'un relat d'Eric Carle El grill silenciós.  
 
 
I la setmana que ve... 
 
- Dimarts 23 d'octubre (20:30 h) - Cineclub Sala 1: TULLY
- Dissabte 27 d'octubre (20:30 h) - Escena: ELS NENS DESAGRAITS de Llàtzer Garcia 
- Diumenge 28 d'octubre (19h) - Escena: CAMERATA EDUARD TOLDRA I L'ENSEMBLE VOCAL CANTICEL "El magnificat de J.S.Bach"
 
 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/880/6/musica-moderna/edward-estlin-i-pares
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/879/7/musica-familiar/brossa-quartet-de-corda

La vida és ritme! Gaudeix amb la BIGHAND, la big band de percussió corporal!

08/10/2018


 
Aquest cap de setmana la programació ESCENA ofereix un espectacle molt especial, un espectacle ple de ritme!
 
La SSM BigHand és una big band de percussió corporal. Una proposta musical que només fa ús de la veu i del mateix cos en totes les composicions originals dels seus espectacles.
 

La SSM BigHand fusiona tota la part rítmica de la percussió amb els moviments de la dansa, unes coreografies que connecten la persona amb el grup en una sintonia única. És una experiència nova, diferent i sorprenent. Després de la bona rebuda del seu anterior espectacle Udembaye, sota la direcció de Santi Serratossa, la big hand formada per Ana Alvarado, Alba Serratosa, Anna Miralpeix, Anna Vega, Cesc Vilarrubias, Clara Noguer, Enric Bastardas, Enric Canada, Esther Comas, Glim Bosc, Helena Patricio, José M. Bernal, Raül Bonet, Laia Feliu, Marc Sibila, Mariona Castells, Marta Canellas, Adrià Grifoll, Natàlia Miró, Neus Plana, Noemi Arribas, Anna Busanya, Salut Domènech, Siona Domènech, Toni Lara i Xevi Farré; aquesta temporada ens presenten el nou espectacle anomenat Sako, un nou pas en la interpretació artística i escenificació de la percussió corporal i la veu.
 
El concert serà diumenge 14 d'octubre a les 19 h a l'Auditori Eduard Toldrà; prèviament al concert, el dissabte 13 d'octubre a les 11:30 h el mateix Santi Serratossa oferirà un taller de percussió corporal. 
 
 
 
I la setmana que ve...
 
- Dimarts 16 d'octubre (20:30 h) - Cineclub Sala 1: ISLA DE PERROS
- Dijous 18 d'octubre (20:30 h) - Cicle Gaudí: FORMENTERA LADY
- Dissabte 20 d'octubre (20:30 h) - Escena: PARES & EDWARS ESTLIN " Doble sessió"
- Diuemnge 21 d'octubre (18 h) - Escena: BROSSA QUARTET DE CORDA " Cordes Grillades" Enllaç a http://www.santiserratosa.com/ssm-bighand
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/886/8/altres-musiques/ssm-bighandAquesta setmana a l'Auditori...

03/10/2018

Aquesta setmana comencem amb aquesta nova temporada que hem preparat amb molta il·lusió i que esperem que us agradi.

 

Dijous 4 d'octubre a les 21 h hi ha la primera sessió del cicle Parlem de Música D'on venim i cap on anem: Associació Musical Eduard Toldrà, a càrrec de Jaume Aguiló. En aquesta sessió, l'Associació Musical Eduard Toldrà, vol comentar quina ha estat l'evolució del panorama musical de la ciutat des dels anys vuitanta fins l'actualitat i intentar esbrinar cap a on es va a partir de la nova realitat del moment. 

Aquestes sessions es fan al mateix Auditori Eduard Toldrà i són gratuïtes.

 

Diumenge 7 d'octubre a les 19 h, la jove pianista Laura Farré Rozada, ens presentarà en directe el seu primer dis The french reverie, el seu homenatge al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI. 

La vilanovina Laura Farré Rozada és MATEMÀTICA, llicenciada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), PIANISTA especialitzada i premiada en música contemporània i, si unim aquestes dues formacions, INVESTIGADORA. Com a investigadora ha escrit assajos sobre música i matemàtiques i el repertori pianístic del segle XX. 

Recentment, ha estat seleccionada per participar en el programa NEXT del Royal Birmingham Conservatoire. Aquesta residència artística d'un any ofereix als músics emergents la possibilitat d'aprendre directament de l'experiència i coneixement dels intèrprets del Birmingham Contemporary Music Group (BCMG), fundat pel director d'orquestra Sir Simon Rattle i un dels ensembles més prestigiosos del món.

La Laura acaba de publicar el seu primer àlbum en solitari "The French Reverie", finançat per 208 patrons de 28 països diferents. I el proper diumenge 7 d'octubre el presentarà a l'Auditori Eduard Toldrà, per compartir-lo amb tots vosaltres. 

 

El concert s'emmarca en el programa de SUPORT A LA CREACIÓ, SINGULART, projectes de joves professionals de l'escena.

 

I el repertori que oferirà és el següent:

 

OLIVIER MESSIAEN (1908-1992)

- Prelude n.8 "Un reflet dans le vent" (1929) (França) 

 

PHILIPPE MANOURY (1952)

- Toccata pour piano (1998) (França) 

 

OFER BEN-AMOTS (1955) 

- Akëda (2000) (Israel/Estats Units) 

 

HENRI DUTILLEUX (1916-2013) 

- Sonate pour piano (1946-1948)  (França) 

I. Allegro con moto 

II. Lied 

III. Choral et Variations  

 

JOEL JÄRVENTAUSTA (1995) 

- La vehemència del despertar (2016)  (Finlàndia)

 

THIERRY ESCAICH (1965)  

- Jeux de doubles (2001) (França)

 

VLADIMIR DJAMBAZOV (1954) 

- 33:8 (1981/2016) (Bulgària)

 

Les entrades tenen un preu de 10€ anticipada i 12€ a taquilla i es poden comprar a travès d'Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a les taquilles del Teatre Principal i el dia del concert, des d'una hora abans del concert a les taquilles del mateix Auditori. 

 

 

 

 


Enllaç a http://https://www.laurafarrerozada.com/
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/884/5/musica-classica/laura-farre-rozada/PRESENTEM LA NOVA TEMPORADA D'ESPECTACLES FAMILIARS

28/09/2018

El proper dissabte 6 d'octubre, de 17 h a 19 h, a la plaça de les Neus us convidem a la festa de presentació de la NOVA TEMPORADA D'ESPECTACLES I ACTIVITATS FAMILIARS de La Xarxa i Petita Escena (Teatre Principal, Auditori Eduard Toldrà i La Sala - Centre d'Art Contemporani). La Xarxa i l'Ajuntament hem unit esforços per oferir-vos una única temporada per gaudir del teatre, la música, el circ i les arts plàstiques en família.

 

Cal destacar que els espectacles de La Xarxa, que fins ara es feien al Círcol Catòlic, a partir d'ara es faran al Teatre Principal. Les entrades i abonaments de tota la temporada es poden comprar a través del web www.elprincipal.cat, a taquilles del Principal dissabtes de 17h a 20h o bé 1h abans de cada espectacle. Les activitats de La Sala són gratuïtes.

 

Aquesta nova temporada d'octubre 18 a gener 19 podrem trobar els següents espectacles i activitats: 

 

7/10, a les 18h. Universari. Teatre - La Xarxa - al Teatre Principal

21/10, a les 18h. Cordes grillades. Música a l'Auditori Eduard Toldrà

27-28/10.- Taller Blanc Orígens. Arts plàstiques a La Sala

18/11, a les 18h. Koselig. Circ al Teatre Principal

18/11.- Taller Col.lecció MACBA. Arts plàstiques a la Sala

2/12, a les 18h. Els tres porquets. Teatre - La Xarxa - al Teatre Principal

20/01/19, a les 18h. Xiula. Música a l'Auditori Eduard Toldrà

 

 

Més info a:


fundacioxarxa.cat/agenda.php   facebook.com/xarxa.vilanova
www.auditoritoldra.cat   facebook.com/Auditoritoldra  @auditoritoldra
www.elprincipal.cat    facebook.com/teatreprincipalvilanova  @elprincipalvilanova
www.lasalavng.cat   facebook.com/centredartcontemporanilasala 

 

BONA TEMPORADA! 

Ja pots consultar la nova programació

13/09/2018

La programació escènica i plàstica de tardor-hivern dóna el protagonisme al treball de creació vilanoví.

La regidora de Cultura proposa la creació d'un plenari de la cultura a la ciutat.

 

La proposta cultural de l'Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i el Centre d'Art Contemporani La Sala al llarg dels pròxims mesos "posa de relleu la centralitat que té el treball amb els creadors de la ciutat". La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha explicat aquest matí en la presentació de la nova temporada la importància de "buscar els ponts necessaris des del taller cap a l'escena" per tal que els projectes de creació que existeixen a la ciutat arribin al públic.

 

Moya, a més, ha llançat una proposta per la creació d'un "plenari de la cultura de la ciutat, per treballar conjuntament, per construir, per debatre". La proposta ha estat ben rebuda per part de diferents artistes i creadors, presents a la presentació de la programació de tardor hivern.

 

Des d'aquest mes i fins al gener, els equipaments culturals de la ciutat acolliran una seixantena de propostes artístiques, que inclouen teatre, música, cinema, dansa, circ i exposicions.

 

Les propostes més mediàtiques són "Èdip", amb Julio Manrique, i un concert del quartet Mèlt. El gruix de la proposta però és d'àmbit local i inclou la pianista Laura Farré, l'escultor Josep Massana, el festival de disseny Blanc, l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID), el grup Pares, l'Associació Musical Eduard Toldrà i la Camerata, la Banda Mestre Montserrat, l'associació de pessebristes, el Cor Isquione, la Companyia Saltimbanqui i l'actriu Marta Borràs, entre d'altres.

 

Destaquen en la nova temporada algunes novetats com la incorporació dels espectacles familiars de la Xarxa al Teatre Principal, i el reforç de la programació de cinema, gràcies a la incorporació d'un nou equip de projecció, fruit de la inversió realitzada després d'una proposta dels pressupostos participatius 2017.

A més, aquesta temporada, la presentació al públic de la programació estrenarà format. Es farà a La Sala, el divendres 21 de setembre, i cal reservar plaça anticipadament. 

La venda de localitats i abonaments s'obrirà el dia 22 de setembre. Una altra novetat d'aquesta temporada és el canvi d'horari dels espectacles i concerts dels divendres i dissabtes que seran a les 20.30 h en comptes de a les 21 h. 

 

Programa online: 


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.elprincipal.cat
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

BON ESTIU!

02/08/2018

La programació ESCENA i tot l'equip del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà us volem agrair la vostra confiança i fidelitat; i desitjar-vos un BON ESTIU!

 

Aprofitem per convidar-vos a l'Acte de presentació de la nova temporada el divendres 21 de setembre a les 20 h al Centre d'Art Contemporani La Sala.  

 

Estem treballant amb Cheap Films per tal d'oferir-vos un bonic i divertit acte de presentació, acompanyats també d'alguns dels protagonistes que formen part de la nova temporada.

L'acte de presentació, com sempre, és GRATUÏT, però aquesta vegada, per temes d'organització, necessitem que ens confirmeu la vostra assistència a info@elprincipal.cat

 

Us avancem les dates de venda d'abonaments i venda d'entrades:

La venda d’ABONAMENTS començarà el dissabte 22 de setembre a les 11 h tant a taquilla com a través d’internet. L’horari de la taquilla del Teatre Principal serà: dissabte 22 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20h i diumenge dia 23 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. I els dissabtes en horari habitual de taquilles del Teatre (de 17 h a 20 h ) sempre que quedin abonaments disponibles.

 

La venda d’ENTRADES començarà el diumenge 23 de setembre a les 11 h tant a taquilla com a través d’internet. L’horari de la taquilla del Teatre Principal serà: diumenge 23 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20h (també venda d’abonaments).  I els dissabtes en horari habitual de taquilles del Teatre (de 17 h a 20 h ) o bé des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. A les taquilles de l’Auditori Eduard Toldrà des d’una hora abans de l’inici del concert.

 

Per qualsevol dubte en la compra d’abonaments o d’entrades, pot posar-se en contacte amb la taquilla del Teatre Principal, en els horaris a dalt esmentats, a través del telèfon 93 814 19 52 o de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h, a través del telèfon 93 814 00 00 ext. 3176 o a info@auditoritoldra.cat / info@elprincipal.cat.


Així doncs, BON ESTIU I ENS RETROBEM AL SETEMBRE!NOVA LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES

24/07/2018

Benvolgudes, benvolguts,

Des del 25 de maig de 2018 és d'aplicació directa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a la protecció de dades personals.

El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà utilitzen les vostres dades únicament per a la tramesa d'informació relativa a la programació estable dels equipaments escènics, al qual esteu subscrits.
 
Les comunicacions comercials que us enviem es fonamenten en el consentiment que ens vareu donar al seu dia per rebre informació de les activitats i promocions que el Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà puguin dur a terme. Les vostres dades mai han estat ni seran cedides a tercers.

Us informem que, en qualsevol moment, podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació en el tractament de les vostres dades d'acord amb el que preveu el Reglament (UE) 2016/679 per escrit i indicant les dades personals a info@elprincipal.cat o bé a info@auditoritoldra.cat.

El responsable del tractament de les dades personals és l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (plaça de la Vila núm. 8, 08800 Vilanova i la Geltrú).

Salutacions cordials.
 

La Camerata Eduard Toldrà organitza un concert especial per recollir fons

29/06/2018

Albert Guinovart, David Alegret, Maria Lluïsa Muntada i Edmon Colomer, convidats especials el 7 de juliol.

 

L'associació musical Eduard Toldrà i la camerata Eduard Toldrà, amb la col·laboració de l'auditori Eduard Toldrà volen homenatjar la figura del músic vilanoví en un concert especial dedicat a la seva obra.

 

El 7 de juliol a les 21.30 h, a l'Auditori, la formació de càmera vilanovina oferirà una actuació especial, que comptarà amb convidats excepcionals com el pianista Albert Guinovart, el tenor David Alegret, la soprano Maria Lluïsa Muntada, i el director Edmon Colomer. Tots ells actuaran de forma desinteressada, i la recaptació del concert es destinarà a l'adquisició de documentació personal d'Eduard Toldrà que es donarà al Fons Toldrà de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

 

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha destacat "el treball comú de la regidoria de Cultura amb l'associació Eduard Toldrà, durant molt de temps", i ha posat en relleu que l'Associació "fa una feina de divulgació de la música clàssica, ens ajuda a acostar aquesta música al gran públic i també fa una tasca important pel que fa a la investigació i la documentació de la música en general i sobretot d'Eduard Toldrà".

 

La recaptació del concert es destinarà a adquirir un fons documental format per cartes que Eduard Toldrà va escriure de jove, el temps que va estar de gira per Europa amb el quartet Renaixement, una etapa poc documentada de la vida del músic. Les cartes expliquen el dia a dia de les gires que feien per Europa, i que Toldrà enviava al seu pare i als seus amics i familiars.

 

En nom, de l'Associació Musical i de la Camerata, Marijó Riba ha agraït a l'hereva i filla d'Eduard Toldrà, Narcisa Toldrà, la disposició per difondre la vida i l'obra del músic. "Ens sentim obligats a anar homenatjant i promocionant la figura i l'obra d'Eduard Toldrà".

 

En el repertori del concert s'hi podran escoltar peces com ara les "vistes al Mar" "que és una de les obres més emblemàtiques del músic i diria que molt vilanovina, per com sona de mediterrània" explica Marijó Riba. També hi haurà una peça que tocaran conjuntament la Camerata i Albert Guinovart, "que són les danses de Vilanova que Toldrà va arranjar, i a més es posarà a la batuta Edmon Colomer".

 

Les entrades al concert costen 15 € en la venda anticipada i 17 € a la taquilla, i es poden adquirir al web de l'Auditori www.auditoritoldra.cat 

 

 


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/849/5/musica-classica/concert-en-homenatge-eduard-toldra

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS