Auditori Eduard ToldrÓ

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programaciˇ

Notícies

El FIMPT obrirÓ la 39a ediciˇ amb un homenatge al paper de les dones en la m˙sica tradicional

10/06/2019

L'espectacle "La música dona" obrirà el divendres, 14 de juny, la 39a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. La Cobla Maricel i la formació grallera Clau de Mar estrenaran una producció que homenatja la música tradicional, la cançó i la dansa com a elements indispensables de la vida, i reivindica el paper de la dona en el món de la música tradicional.
 
 
Amb aquest producció el FIMPT reitera l'aposta de convertir el festival en una plataforma per donar a conèixer els músics del país que es dediquen a la música tradicional. L'actuació de Miquel Gil, diumenge 16 de juny a la plaça de la Vila, és també una mostra d'aquesta vocació.

Per altra banda, el certamen vilanoví segueix mantenint també la vessant internacional amb dos caps de cartell amb el caràcter i la potència de l'Amsterdam Klezmer Band, i el xou del cantautor eslovè Magnífico.

La formació holandesa Amsterdam Klezmer Band, divendres a la nit a la plaça del Port, presentarà la seva música eclèctica, mestissa, entre el funk i el balcànic tradicional i l'accelerada música gitana. El seu repertori combina les melodies i cançons tradicionals de klezmer amb influències d'Europa oriental, elements de jazz contemporani, ska, hiphop i música de ball.

Dissabte, també a l'escenari de la plaça del Port, Magnífico presentarà el seu darrer treball, Challatan de Balkan, que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans per crear el seu so únic. El músic eslovè és considerat un tresor nacional al seu país, després de 30 anys de carrera amb grans èxits a la regió dels Balcans.

L'oferta del FIMPT al llarg del 14, 15 i 16 de juny és complementa amb altres activitats musicals destacades, com la cercavila i el concert vermut de dissabte matí, amb l'alumnat de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat i la formació Punt de Malura, les actuacions prèvies de petit format a la plaça del Port de la FIMPTeca, i el Firasac diumenge la matí, la trobada oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí.

També formen part de la programació del festival els concerts de Clàudia 
Cabero, guanyadora del concurs SONS de la Mediterrània 2018, el grup de l'Empordà La Puça, l'acordionista Guillem Anguera, i Karlos Subijana 
professor de txalaparta, alboka i txirula a l'Academia Municipal de folklore de VitoriaGasteiz.

Tots els concerts del Festival són gratuïts, excepte el concert inaugural, al teatre Principal.
 
Les entrades ja es poden comprar per Internet a www.vilanova.cat/fimpt o a  www.elprincipal.cat. I el mateix divendres des d'una hora abans, a les 19h, a les taquilles del Teatre.


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://https://www.vilanova.cat/fimpt/
Enllaç a http://www.elprincipal.cat/1004/8/altres-musiques/cobla-maricel-i-clau-mar

Torna el Nanoteatre, teatre de mÝnims en llocs inesperat

31/05/2019

El 7 i 8 de juny,  nova edició de les càpsules teatrals curtes a càrrec d'actors i actrius professionals, amateurs i estudiants de les arts escèniques de Vilanova i la Geltrú.

ATENCIÓ: OBRIM UNA 4a FUNCIÓ EL DISSABTE 8!!! 

El cap de setmana del 7 i 8 de juny torna el Nanoteatre, una aposta pel teatre de petit format i de producció local. Aquesta experiència, produïda pel Teatre Principal, es va iniciar l'any 2013 i implica cada any els diferents sectors de l'escena vilanovina. Els col·lectius participants creen 4 càpsules de teatre d'una durada de 15 min cadascuna que es representen en diferents espais de la ciutat, tot creant un recorregut. Entre espai i espai actuen personatges molt especials que, mentre indiquen el camí, expliquen històries particulars. Enguany el punt de trobada són les taquilles de l'Auditori Eduard Toldrà, i des d'aquest indret els espectadors iniciaran l'itinerari secret.

 

El Nanoteatre va néixer amb l'objectiu de posar en pràctica cadascuna de les fases de la producció escènica amb creadors i intèrprets locals, des de la fase de la dramatúrgia, l'entrenament actoral, els assajos i fins a la fase final de la representació. Actors professionals, estudiants d'arts escèniques i amateurs han treballat conjuntament durant mig any per oferir petites peces dramàtiques. L'obra s'emmarca en el programa de Suport a la Creació, SINGULART, de projectes de joves professionals de l'escena.

 

La proposta també vol traspassar les fronteres físiques del Teatre Principal per continuar programant en altres espais amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.

 

L'espectacle té una durada de 90 minuts. Les entrades es poden adquirir els dissabtes al Teatre Principal de 17 h a 20 h i una hora abans de l'obra a taquilles de l'Auditori Eduard Toldrà.

 

 Més informació:


Arxiu adjunt en PDF
La Camerata Eduard ToldrÓ i l'utim concert de la temporada "Escena"

31/05/2019

Aquest diumenge 2 de juny a les 19h a l'Auditori Eduard Toldrà, la Camerata Eduard Toldrà, dirigida per Tomàs Grau, i amb Esther Pinyol com arpista solista, ens interpretarà el concert "Entre França i Amèrica".

 

El repertori escollit ens proposarà passejar pels diferents ambients que han marcat la vida i obra dels compositors escollits, a través de les seves peces. Amb Coplan ens aproparem al cant folklòric dels Shakers de Pensilvània, amb Debussy i Honegger a l'Europa de tombants del segle XX i amb Piazzola a l'Argentina tanguera. 

 

Les entrades es poden comprar per Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a la taquilla del Teatre Principal o el mateix dia del concert, des d'una hora abans a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà.

 

 

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/951/5/musica-classica/camerata-eduard-toldra/Les Serenates de la Geltr˙ es concentren en un cap de setmana

31/05/2019

Els dies 7 i 8 i 9 de juny, 22a edició dels concerts de música antiga al pati del Castell.

 

Els dies 7, 8 i 9 de juny de 2019, al castell de la Geltrú, tornen les Serenates a la Geltrú. Aquest veterà cicle de música antiga i de petit format es concentra aquest any en un únic cap de setmana.

 

El segon cap de setmana de juny Vox Harmonica, Limnos Quartet i Nikola Tanaskovic presentaran les seves propostes musicals en un ambient inigualable, com és el pati del Castell de la Geltrú.

 

El divendres 7 de juny, a les 22 h, la formació Vox Harmonica, un ensemble vocal per a la interpretació de la música antiga dels segles XVI i XVII, format per Anaïs Oliveras, soprano; Eulàlia Fantova, soprano; Mariona Llobera, soprano; Matthew Thomson, tenor; Antonio Fajardo, baix i Edwin García, tiorba, oferirà Club Monteverdi, un espectacle musical que porta l'obra del geni de Cremona cap a una estètica i temàtica totalment contemporània.

 

El dissabte 8 de juny de 2019, a les 22 h, també al pati del Castell, el quartet de saxos Limnos Quartet interpretarà el concert El so del quartet de saxos. Gemma Torralbo, saxo soprano; Esther Sabaté, saxo alto; Elena León, saxo tenor i Núria Brull, saxo baríton, faran un recorregut a través diferents èpoques, estils, colors i textures per descobrir tot allò que la formació de quartet de saxos pot oferir. Interpretaran des de peces representatives de l'escola tradicional del saxòfon a transcripcions d'obres originals per a altres formacions, passant per un ampli ventall d'obres de compositors actuals.

 

I per tancar l'edició del 2019, el diumenge 9 de juny, a les 12.30 h, també al pati del Castell, Nikola Tanaskovic, acordió, oferirà En contraste. Considerat com un dels joves acordionistes més prometedors de l'escena musical internacional, Tanaskovic crearà un joc entre dues èpoques a priori ben allunyades entre si: obres del segle XVIII s'alternen i dialoguen amb obres d'autoria contemporània. Aquesta proposta convida a prendre consciència de la comunicabilitat de l'art i les desiguals visions de l'ésser humà.

 

Les entrades dels tres concerts es podran adquirir una hora abans de cada actuació al Castell de la Geltrú, a un preu de 10 € per concert, o un abonament de 20 € pels tres concerts.

 

Aquest cicle de música està organitzat per Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, Joventuts Musicals de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. I compta amb la col·laboració de l'Escola de Música Freqüències i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


Enllaç a http://https://www.facebook.com/Serenates-a-la-Geltr%C3%BA-391633437544669/?epa=SEARCH_BOX

Aquesta setmana TOTS DANSEN i dansa contemporÓnia amb SETS OF SETS

22/05/2019

Recta final del projecte pedagògic que fem amb els alumnes de secundària dels instituts INS Dolors Mallafrè i Ros, IES Manuel de Cabanyes i Institut Baixamar, amb la coreògrafa Constanza Brncic i la formadora Angie Mas.

Els equipaments culturals, l’Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal, impulsem una línia pedagògica mitjançant dues propostes, el Tots Dansen i el Cantem! destinades als centres d’educació de secundària. Aquests projectes tenen per objectiu la voluntat de vetllar per l’educació musical i l’aproximació a la dansa a través d'aquests projectes on la participació i treball en equip dels joves de secundària és essencial.

Aquest projecte neix al Mercat de les Flors l'any 2011, com a Tot Dansa. Aviat ens hi sumem 9 ciutats de tot Catalunya amb el recolzament de la Xarxa Transversal. El Tots Dansen, alhora, forma part d’un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, del que el Teatre Principal en forma part, amb l’objectiu de reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat.

Aquesta és la 6ª edició d’aquest projecte a Vilanova i la Geltrú. Enguany comptem amb més de 200 alumnes del 1r de batxillerat de l’INS Dolors Mallafré, IES Manuel de Cabanyes i l’INS Baix a mar. Es representen 6 funcions, per a públic escolar i per a públic en general. La coreògrafa d’aquesta edició és la Constanza Brnic. Angie Mas, la formadora-ballarina local, se n’ha encarregat de la formació dels alumnes dels tres instituts participants.

Tots dansen és un projecte de pràctica artística a l’aula i està destinat a introduir i apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove. Es presenta com una eina educativa pel professorat, però sobretot s’introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva. D’altra banda, el procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf i d’11 ballarins i ballarines locals, dona com a resultat final un espectacle de dansa contemporània.

El creixement exponencial del projecte ha fet que enguany ja siguem 9 ciutats de tot Catalunya les que participem en el Tots dansen: Granollers, Figueres, Manresa, Mataró, Olot, St,. Cugat, Reus, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.
 
Enguany les funcions per el públic en general del Tots dansen tindrà lloc els dies:
22 i 23 de maig de 2019. IES Manuel de Cabanyes, a les 20h
24 de maig de 2019. INS Baix a Mar i INS Dolors Mallafré, a les 20h

El col·lectiu de joves i professorat viuen una experiència que va més enllà de l’àmbit educatiu, es tracta d’una experiència personal que tramet una sèrie de valors als joves a través de la cultura.

També dins d'aquest Pla d'Impuls de la Dansa, la companyia Guy Nader i Maria Campos ens oferirà l'espectacle SET OF SETS, el diumenge 26 de maig a les 19h, al Teatre Principal. Enmig de la seva gira europea fan parada al Principal per oferir-nos la seva última producció.

Per tant, setmana de dansa al Principal! Fem dansa, fem cultura! 
 
 
 

Liam Martinez i Reggae per xics les propostes d'aquest cap de setmana

07/05/2019

Un nou mes de maig ens porta a proposar-vos un nou cicle Contrapunt. Un cicle íntim, de petit format i proper, en el que la música és interpretada per músics de casa. Podem dir-li amb música de KM. 0

Contrapunt és un cicle de música de petit format i proximitat, o si es vol de KM. 0, interpretada per joves músics locals.
 
El cicle, emmarcat en el programa de Suport a la creació Singulart, consta de dos concerts, ubicats en un espai proper. En aquest cas les propostes que us oferim són: Vidal Soler el diumenge 12 de maig i Liam Martínez el diumenge 19 de maig, tots dos a les 19 h als Jardins del Museu Romàntic Can Papiol. 
 

El passat diumenge vam gaudir del primer concert del cicle, amb Vidal Soler.  
 

El diumenge 19 de maig a les 19h, als Jardins del Museu Romàntic Can Papiol, serà el moment del també vilanoví, Guillem Martínez, conegut artísticament com a Liam Martínez. Un jove cantautor, que només amb la seva veu i la seva guitarra ens transmetrà els seus sentiments i les seves emocions. 
 
Les entrades del cicle Contrapunt es poden comprar per Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a la taquilla del Teatre Principal i el mateix diumenge des de les 18 h al Museu Romàntic Can Papiol. 
 
 
El mateix diumenge a les 18h a l'Audiori Eduard Toldrà, gaudirem de l'últim espectacle de Reggae per Xics. Un concert per a tota la família!
 
 
Últimes entrades a la venda a www.auditoritoldra.cat

JA TENIM NOVA DATA PER LA FUNCIË DE RAPHA╦LLE

04/05/2019

La funció d'avui DISSABTE 4 DE MAIG, RAPHAËLLE de la companyia La Conquesta del Pol Sud, se suspèn per malaltia d'un actor.

La nova data de representació serà el DISSABTE 19 D'OCTUBRE, A LES 21H. Per a qualsevol informació, podeu passar per taquilles els dissabtes de 17 a 20h o al telf. 93 814 00 00, ext. 3176 de dilluns a divendres de 9 a 14h.

Preguem disculpeu les molèsties.Aquesta setmana seguim amb el Cantem! i un nou concert de la Camerata Eduard ToldrÓ

30/04/2019

El divendres 3 de maig a les 20h a l'Auditori, podrem gaudir d'una segona sessió del Cantem! 2019. Aquesta setmana serà amb els alumnes de l'Escola El Cim i el Col·legi Divina Providència.

 

Una de les línies d’actuació de l’Auditori Eduard Toldrà, més enllà de la programació de concert, és l’impuls de la línia pedagògica entorn el foment de la música. És en aquest sentit que l’Auditori ha cercat la complicitat de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat per dur a terme el Cantem!, un projecte pedagògic que vol fomentar tot un seguit de valors així com els coneixements musicals entre l’alumnat de Secundària.

 

Amb el projecte Cantem! volem fomentar la música entre els alumnes no només com a element cultural sinó com una eina de participació, treball en equip i de cohesió social. I aconseguir que els alumnes tinguin una experiència personal a través de la música en viu, a més a més de rebre una formació musical complementària al currículum escolar habitual. 

 

Després de la primera sessió amb els alumnes del INS Baix a mar, aquesta setmana els alumnes de 1r d'ESO de l'Escola El Cim i del Col·legi Divina Providència seran els protagonistes. Sota la direcció d'Isabel Pla i amb l'acompanyament musical de Gina Gil i de Marc Gómez, farem un recorregut pel món a través de 9 cançons a 1, 2 i 3 veus. I en alguns casos s’afegiran moviments i percussions corporals. 

 

Les entrades es poden comprar a través a d'Internet www.auditoritoldra.cat o des d'una hora abans del concert a la taquilla del mateix Auditori.

 

El diumenge 5 de maig, la Camerata Eduard Toldrà, ens oferirà la segona de les seves produccions; una de les obres més populars de la música clàssica en directe "Les quatre estacions de Vivaldi".

 

Quatre concerts per a violí inspirats en quatre sonets, escrits pel propi Vivaldi?, o quatre sonets inspirats en els quatre concerts per a violí. Tant li fa. En tot cas, una de les obres més populars de la música clàssica. Un repte per a solistes i una delícia pels oients. en aquest cas, serà el solista Gabriel Coll que ens oferirà la possibilitat de gaudir d'aquests quatre concerts per a violí.

Poder escoltar, de tant en tant,  Les Quatre estacions de Vivaldi en directe, és un privilegi i un luxe que no es poden defugir.

 

Les entrades es poden comprar per Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a les taquilles del Teatre Principal i el diumenge, des d'una hora abans del concert, a les taquilles del mateix Auditori.

 

 

Altres activitats: 

- Dimart 30 de maig a les 20:30h al Teatre Principal - Cineclub Sala1: Yuli, d'Icíar Bollaín.

- Dissabte 4 de maig a les 21:00h al Teatre Principal - Raphaëlle, de la companyia La Conquesta del Pol Sud. 

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltr˙ Auditori Eduard ToldrÓ

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Auditori Eduard ToldrÓ
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltr˙ (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS