Auditori Eduard Toldrà

Temporada març-juny 2017

Veure tota la programació

Notícies

VILANOVA I LA GELTRÚ CELEBRA EL DIA MUNDIAL DEL TEATRE

23/03/2017

La Regidoria de Cultura vol posar de relleu la riquesa de la ciutat en creació teatral, més enllà de la programació estable professional, tant en l'àmbit pedagògic com en l'associatiu.

 

Dissabte 25 de març Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb una representació gratuïta al Teatre Principal.

 

L'Escotilló Grup de Teatre del Círcol Catòlic interpretarà "La porteria", una dramatització basada en el monòleg de Ramon Folch i Camarasa "Totes les roses, i la meva, més." Un monòleg dedicat a la Diada de Sant Jordi que l'Escotilló GT ha dramatitzat en forma de diàleg per a dos actors. Un projecte on es vol potenciar la interpretació dels actors i la innovació en l'escenografia.

Comença el dia en una porteria qualsevol de l'Eixample de Barcelona. Quan l'Aniteta està a punt d'obrir la porteria, sent el xiscle de la primera oreneta de l'any. I és llavors quan s'adona que, justament, és el dia de Sant Jordi.

 

L'obra està dirigida per Eduard Roig i interpretada per Mònica Serret i Enric Forgas. Compta amb la il·luminació i so d'Emma Vidal i Carles Roig, vestuari de Montserrat Gené, escenografia de Graci Iglesias i Carles Roig, fotografia de Marc Alsina, coordinació de Judit Llaó, i col·laboració de Marta Cañas i Antoni Martínez.

 

A la primera part de l'acte de commemoració del Dia Mundial del Teatre, els espectadors podran gaudir d'unes accions de teatre jove a càrrec de membres de l'Escotilló Jove del Teatre Círcol Catòlic. Tal i com explicava el director Eduard Roig en l'acte de presentació de la temporada, "ara al Círcol Catòlic tenim tres grups de nois i noies joves que aprenen a fer teatre, i volen fer alguna cosa. Pujaran a l'escenari a explicar què significa el teatre per a ells".

 

En el marc del Dia Mundial del Teatre, la Regidoria de Cultura vol posar de relleu la riquesa en creació teatral que viu la ciutat, més enllà de la programació estable professional del Principal, tant en l'àmbit pedagògic com en l'associatiu. És per això que, si l'any passat es va poder veure el treball dels joves alumnes de Tracart, enguany es podrà gaudir d'aquesta representació.

 

Tot plegat començarà dissabte 25 a les 8 del vespre al Principal, amb entrada gratuïta, però numerada. Es pot recollir l'entrada des d'una hora abans a les taquilles del Teatre.


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/564/1/teatre/dia-mundial-del-teatre.-la-porteriaCONCERT DE SINGULARIS QUINTET DIUMENGE A L'AUDITORI

21/03/2017

El quintet de corda interpretarà peces de Beethoven i Mozart.

 

La música de cambra torna diumenge a l'Auditori Eduard Toldrà en la programació Escena d'aquesta temporada.

El Singularis Quintet, conjunt creat en el si de la càtedra de música de cambra de l'ESMUC del prestigiós Quartet Casals, oferirà el concert Quintets Singular, un quintet de corda en mans de Mozart i Beethoven.

 

El quintet de corda té tradicionalment dues formacions. La més habitual és potser amb dos violoncels, però l'amor que sentia Mozart per la viola el va portar a compondre els millors quintets amb dues violes. 

El programa que interpretarà el Singularis Quintet inclou un quintet prototípic de Wolfgang Amadeus Mozart, el Quintet en sol menor núm. 4 K 516; i un altre de molt particular de Ludwig van Beethoven, adaptació del mateix compositor d'un dels seu trios per violí, violoncel i piano: Quintet en do menor op. 104. 

 

El quintet està format per les violins Maria Tió i Marina Sala, les violes Carla Rica i Patrícia Torres, i el violoncel Guillem Vellvé. 

 

Aquest concert de cambra, organitzat amb l'Associació Musical Eduard Toldrà, començarà a les 19 h de diumenge. Les entrades es poden comprar a la web de l'Auditori.

 

Noves notes de programa

Amb l'objectiu d'apropar la cultura musical a nous públics i d'implicar els més joves en la programació de la ciutat, des d'aquesta temporada els concerts de l'Auditori Eduard Toldrà gaudeixen d'unes renovades notes de programa elaborades pels joves estudiants de l'assignatura "Notes de música" de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, impartida per Joan Manuel Chouciño. Es tracta de la seva mirada vital i personal sobre la música que s'escoltarà al concert.

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/574/5/musica-classica/singularis-quintet'CLAUDIA' I 'LA GALLINA DELS OUS D'OR', AQUEST CAP DE SETMANA AL PRINCIPAL

15/03/2017

La companyia La Conquesta del Pol Sud combina a 'Claudia' el llenguatge teatral i la investigació periodístic.

 

Dissabte a les 9 del vespre arriba al Teatre Principal "Claudia", interpretada per la mateixa protagonista, Claudia Poblete Hlaczik.

La companyia La Conquesta del Pol Sud porta aquesta obra d'història i identitat, de memòria, revolució, valentia i justícia. 

És la història de Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una enginyera de sistemes, aficionada a la ciència ficció, que viu a Buenos Aires i que, amb vint-i-dos anys, descobreix que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d'inflexió a l'Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars. L'experiència és narrada per la mateixa protagonista dels fets, i s'hi exploren les relacions entre individualitat i col·lectivitat amb un llenguatge a cavall del documental, la poesia visual i el teatre. La mateixa Claudia ve des d'Argentina al Principal per explicar aquesta història en primera persona.

La Conquesta del Pol Sud és una companyia que combina el llenguatge teatral i la investigació periodística per presentar Claudia (Grec 2016) en la mateixa línia que ho va fer amb la seva anterior producció Nadia (Grec 2014).

 

Escola de l'espectador

Després de la representació, el Principal proposa a l'espectador una trobada amb Claudia Victoria Poblete Hlaczik, que permetrà conèixer més de prop aquesta història real d'una filla de desapareguts a Argentina, interpretada per ella mateixa.

 

I diumenge 19 també hi ha teatre al Principal, però en aquest cas, familiar.

La companyia Zum zum teatre porta "La gallina dels ous d'or", a les 6 de la tarda. 

La reconeguda companyia lleidatana ens apropa a aquest clàssic dels contes infantils, recomanat a partir de 4 anys.

Us agraden els diners? Molt? Els grangers d'aquesta història no perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia va arribar una gallina a la seva granja i va pondre un ou d'or. Us imagineu que us passa a vosaltres? "La gallina dels ous d'or" és una història que conta que el diners són un "cuento".

 

Les entrades per als dos espectacles es poden comprar a www.elprincipal.cat, i a taquilles dissabte de 17 a 20h i una hora abans de cada espectacle.

 

Pel que fa a la programació de l'Auditori Eduard Toldrà, aquesta setmana s'hi celebra una nova edició del Parlem de música.

Aquest  dijous 16 a les 9 del vespre, en una sessió gratuïta, David Puertas parlarà sobre "El concert piano número 1 de Txaikovski i la Consagració de la Primavera de Stravinski". Una xerrada sobre el conceert que es podrà escoltar el divendres 17 de març a les 19h a l'Auditori de Barcelona, a càrrec de l'OBC, sota la direcció de Jaime Martín, amb el següent repertori: Natura contra Natura (Jordi Cervelló); Concert per a piano i orquestra num. 1 en Si bemoll menor op. 23 (Piotr Illitx Txaikovski); Gabriela Montero, piano; i La consagració de la primavera (Igor Stravinski).

L'Associació Musical Eduard Toldrà gestiona un servei de bus i entrades per anar a aquests concerts. Per a més informació: secretaria@camerataeduardtoldra.cat  

 

Podeu consultar tot el programa "Escena març-juny" al següent enllaç. 

 


Enllaç a http://www.elprincipal.catTROBADA DE CORALS I DANSA URBANA, LES PROPOSTES D'ESCENA PER AQUEST CAP DE SETMANA

09/03/2017

5 corals vilanovines es donen cita dissabte a l'Auditori per mostrar el seu treball. Diumenge, la companyia Iron Skulls Co porta la seva dansa experimental al Principal.

 

La temporada d'arts escèniques que s'ha engegat després de Carnaval porta aquest dissabte 11 de març a l'Auditori Eduard Toldrà una trobada de corals de Vilanova i la Geltrú. S'hi donen cita el Cor de Cambra Isquione-Bitxac, el Cor Fònics del Foment vilanoví, la Coral Moixaina, l'Orfeó vilanoví i Vingis Vilanova.

 

Les associacions corals són molt més que música. Són relacions humanes, convivència, lleure, i també música. La nostra ciutat compta amb una variada i rica quantitat de grups corals, i en aquesta ocasió hem volgut agrupar-ne un bon gruix per mostrar en un únic concert part del seu treball.

 

El concert tindrà dues sessions, una a les 18 h, i l'altra a les 21 h. El preu és de 2 euros, i les entrades es poden comprar taquilles el dia del concert i al web www.auditoritoldra.cat

A la web de l'Auditori també podeu consultar el programa del concert, que estarà presentat per David Puertas, i que s'inclou en el Programa de Suport a la Creació, SINGULART.

 

D'altra banda, diumenge 12 a les 19 h al Teatre Principal, la Companyia Iron Skulls Co porta "Sinestesia", un espectacle fusió de dansa urbana, contemporània i arts marcials.

Aquesta companyia de dansa experimental va sorgir d'un grup de Bboying (breakdance), "Iron Skulls Crew", format per ballarins de diversos punts d'Espanya i del sud de França, amb el desig d'investigar en les arts escèniques. Han estat la primera companyia de l'Estat que ha participat al festival de Hip Hop Breakin' Convention (Londres, 2015), i han rebut diversos premis destacats, com el premi del públic a la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca, i el premi en la IV edició del Festival 10 Sentidos Fundación Mapfre de València.

 

L'espectacle "Sinestesia" destaca per la seva fisicitat transversal i creació d'atmosferes. Es representa un món post-apocalíptic, on un grup de supervivents inicien un viatge cap a una zona segura. El hip hop, l'acrobàcia i la dansa contemporània es fusionen per a crear un llenguatge on l'humà i l'animal s'uneixen, i conviden a l'espectador a un joc d'interferències sensorials.

 

Les entrades es poden comprar a taquilles del Teatre el dissabte de 17 a 20 h, un hora abans de l'espectacle, i al web www.elprincipal.cat

 

Aquest espectacle arriba amb una activitat paral·lela. El mateix diumenge, d'11 a 12.30 h al Teatre Principal, es farà un workshop de breakdance i hip hop. Les places són limitades, està dirigit a una edat a partir de 10 anys i no cal experiència prèvia. Cal portar roba còmoda i costa 8€. La venda d'entrades es fa a www.elprincipal.cat i a taquilla.

Iron Skulls va néixer a Barcelona el 2003 i està format per ballarins de tota la península. El taller ens aproparà a tots els coneixements que la companyia ha anat treballant entorn el hip hop, breakdance, house dance, claqué, lundy ho, etc. Iron Skulls Co es defineix com una companyia de dansa experimental que, a partir del hip hop, popping & breakdance, van trencar les bases d'aquests estils i els van fer evolucionar de manera més experimental.PREMI NOVES CREACIONS MUSICALS. SINGULART, SUPORT A LA CREACIÓ

08/03/2017

La Regidoria de cultura ha presentat avui la marca SINGULART, suport a la creació. Sota la designació de SINGULART s'englobaran totes les accions i/o projectes emmarcats en aquest programa de suport a la creació. 

 

SINGULART parteix de la voluntat de vetllar pel desenvolupament a la ciutat de les manifestacions escèniques i visuals realitzades pels creadors locals  que tenen per objectiu tant la seva professionalització com també projectes professionals de jove creació així com propostes de l’àmbit amateur.

 

La ciutat compta amb un significatiu potencial artístic tant en les disciplines de música, teatre, dansa i arts visuals, es per això que des de SINGULART es volen donar les eines necessàries per tal que els joves creadors puguin desenvolupar els seus projectes en un marc de treball professional.

 

I en el marc del programa SINGULART, avui presentem una nova iniciativa, en l’àmbit de la música, es tracta del Premi Noves Creacions Musicals.

 

- El Premi ha estat dissenyat i es desenvoluparà amb la col·laboració de l’ECMM de Vilanova, que al llarg dels cursos forma amb un col·lectiu d’alumnes que continuen la seva carrera i professionalització més enllà de l’Escola.

 

- El Premi vol posar en valor la importància de la creativitat de formacions novelles en l’àmbit de la música clàssica, històrica, moderna i jazz. 

 

- Donarà suport a la producció i difusió de creacions i interpretacions musicals en els àmbits musicals esmentats.

 

- S’orienta a solistes o grups que els seus components tinguin fins a 30 anys. 

 

- El premi és obert a els estils musicals esmentats que, des del punt de vista artístic i tècnic s’adeqüin a realitzar un concert en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà

 

Podeu consultar les bases del Premi al següent enllaç

 

 Arxiu adjunt en PDF


ARRENQUEM LA TEMPORADA AMB LA VILANOVINA NÚRIA VALLS I LA CAMERATA EDUARD TOLDRÀ

02/03/2017

Arrenquem la nova programació "Escena" març-juny 2017, amb més de 30 propostes diverses ubicades, la gran majoria, al Centre d'Art Contemporani La Sala, al Teatre Principal i a l'Auditori Eduard Toldrà.  

 

Aquest cap de setmana aixequem de nou el teló. El dissabte 4 de març a les 21 h al Teatre Principal, la Companyia Anònima, de la que en forma part la vilanovina Núria Valls, ens presentarà "La rebel·lia possible". 

Una història que ens parla d’algú decent en un món indecent, de la tenacitat enfront de la impaciència, de l’idealisme enfront del pragmatisme. Sis actors interpreten més de 20 personatges que, amb les seves històries, ens commouen i fan creure que realment les petites lluites no són inútils i tenen futur.

 

Podeu comprar les entrades a www.elprincipal.cat

 

El diumenge 5 de març a les 19 h la Camerata Eduard Toldrà, sota la batuta del mestre Edmon Colomer i amb Albert Guinovart i Gerard Serrano com a pianista i trompetista solista respectivament ens presentaran un repertori de "Clàssics del s. XX". el segle XX és un període de grans canvis estructurals, de recerca de nous llenguatges artístics i, al mateix temps, de ressorgiment de la tradició. 

 

El repertori específic que ens interpretaran és:

- V. Williams: Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis

- D. Xostakòvitx: concert per a piano num. 1, op. 35

- B. Bartók: Divertimento Sz. 113

 

Podeu comprar les entrades a www.auditoritoldra.cat

 

El divendres 3 de març, a les 19:30 h el Centre d'Art Contemporani La Sala, també obrirà les seves portes amb la inauguració de l'exposició "Premi Loop Discover". Una mostra col·lectiva, que recull els vídeos finalistes del premi de vídeo creació Discovery. L'exposició reuneis les 10 peces finalistesque i el vídeo més votat pel públic.

 

 

VENDA D'ENTRADES DE LA PROGRAMACIÓ

15/02/2017

A partir del dissabte 18 de febrer a les 11 h, s'obre la venda d'entrades de la programació març-juny 2017.

 

El passat dissabte 11 de febrer es va obrir la venda d'abonaments de la propera temporada març-juny 2017 i és aquest dissabte 18 de febrer quan s'obrirà la venda d'entrades.

 

La venda s'obrirà a partir de les 11 h per internet i a la taquilla del Teatre Principal. L'horari de taquilles serà dissabte 18 d'11 a 14 h i diumenge 19 d'11 a 14 h.

 

 

Consulteu els descomptes!


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/descomptes

PRESENTACIÓ DE LA NOVA TEMPORADA PROGRAMA ESCENA

03/02/2017

 
Divendres 10 de febrer presentació de la temporada març- juny 2017
 
En nom de la tercera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ens plau convidar-vos a la sessió de presentació de la nova temporada del Teatre Principal, l’Auditori Eduard Toldrà i del Centre d’Art Contemporani LA SALA. 

L’acte es durà a terme el divendres 10 de febrer a les 20 h al Teatre Principal i serà presentat pel periodista musical Blai Marsé. Serà un bon moment per gaudir d’un tastet de tots els espectacles i exposicions que es podran veure al llarg de la nova temporada que ara iniciem, acompanyats d’alguns dels artistes que formaran part d’aquesta programació. 

També hi haurà sorteig d’entrades i copa de cava, gràcies a la col·laboració de JR Supermercats.

Us esperem el proper divendres al Teatre Principal.

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2017 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS