Auditori Eduard Toldrà

Temporada març-juny 2017

Veure tota la programació

Notícies

El teatre clown i la pianista vilanovina Elisabet Raspall, protagonistes d''Escena' aquest cap de setmana

24/05/2017

Raspall presenta el seu nou disc, 'Vital', en format quintet

 

En el 20è aniversari del seu primer disc, "Triangles", la compositora i pianista vilanovina Elisabet Raspall presenta el seu nou disc, "Vital" (Raspall Records RR005). Aquest projecte es va enregistrar el juny de 2016 i ha esdevingut l'11è treball amb repertori original de la pianista. Mingus Formentor en destaca la seva "eficàcia comunicativa, l'elegància i la creativitat amb sabor mediterrani i les seves influències brasileres. Un jazz que es pensa i que fa pensar; bell, cristal·lí, humit, melancòlic,…". Aquest és el jazz d'Elisabet Raspall. 

 

A més de Raspall al piano i a la composició, l'acompanyen a l'escenari el saxo tenor i soprano Chris Cheek, el trompeta Benet Palet, el contrabaix Pep Pérez Cucurella, i el bateria Marc Miralta

 

El concert d'Elisabet Raspall Quintet serà aquest divendres, 26 de maig, a les 21 h a l'Auditori Eduard Toldrà. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, o a la taquilla una hora abans de l'espectacle, que s'inclou en el Programa de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura de Vilanova i la Geltrú.

 

I dissabte arriba una proposta de teatre clown al Principal. En el marc del Dia Mundial del Circ, que es va celebrar el passat 22 d'abril, la Regidoria de Cultura ha programat, dins la temporada estable Escena, aquest espectacle per a tots els públics.

Serà dissabte 27 de maig a les 21 h als Jardins del Museu Romàntic Can Papiol, amb l'obra "Nàufrags", de la companyia La Industrial Teatrera. Un espectacle per a tots els públics, on els nens i nenes estan convidats a venir acompanyats.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat , dissabte de 17 a 20 h a les taquilles del Principal, i de 20 a 21 h al mateix Museu Romàntic Can Papiol.


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/571/1/teatre/naufrags
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/584/8/altres-musiques/elisabet-raspall-quintet

Entrades a la venda per al concert d'obertura del 37è FIMPT

09/05/2017

  
Avançament del cartell i entrades a la venda per al 37è FIMPT
 
El cantant, guitarrista i ànima del grup Sanjosex, Carles Sanjosé, i l’acordionista diatònic Carles Belda, obriran el 37è FIMPT amb la seva versió del ‘Passeig del Carme’ de Pere Tàpias, tal com van fer Toti Soler, Elisabet Raspall i Jordi Paulí, Gemma Humet i Carles Dènia a les darreres edicions del festival. Belda i Sanjosé presentaran ‘Càntut’, un projecte que recupera cançons i músiques dels avis i àvies de les comarques de Girona. Els dos Carles s’han submergit de ple en el cançoner online “Càntut: Cançons i músiques dels avis”, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona per triar-ne un repertori que han batejat amb el mateix nom: Càntut. El nou disc de Belda i Sanjosex figura al top 20 de la World Music Charts Europe (WMCE) del mes d’abril, la llista europea de world music que escullen periodistes especialitzats d’arreu del continent i també ha estat guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.
El concert serà divendres 16 de juny a les 20 h al Teatre Principal. Les entrades ja són a la venda a la web del festival al preu de 5€ anticipada, o per 8€ si es compren el mateix dia a la taquilla del Principal.
 
 
Radio Cos, Jordi Molina Septet, Monsieur Domani i Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros actuaran al nou escenari central, ubicat a la Plaça del Port, on també actuarà Boban Markovic Orkestar, cap de cartell de la 37a edició del FIMPT. Els gallecs Radio Cos, liderats per Xurxo Fernandes i Quique Peó, presentaran el seu nou treball “Pasatempo”, un disc que aconsegueix aglutinar les cultures amb les quals han mantingut contacte després de deu anys recorrent escenaris a Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, Bretanya i Galícia, transmetent la seva manera d’entendre la música tradicional.
“Matèria del temps”, és una metàfora del que per a Jordi Molina ha estat la música. Cançons d’autoria pròpia que són d’arrel però que mesclen llenguatges i influències: d’allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació al jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera és el que podrem sentir al concert de Jordi Molina Septet.
Monsieur Domani aproparà la música popular urbana de Xipre al FIMPT. Se’ls pot considerar una de les poques propostes artístiques que estan mantenint viu i fent créixer el llegat de la música de la seva terra, donant un color propi als sons i sentiments de les músiques tradicionals xipriotes.
Orbe Ortiz i els deu músics colombians que l’acompanyen, descarregaran un directe irresistible a base de ritmes del Carib colombià i ho demostraran a cop de congues, bateria, tiple, baix, maraques, guitarra, saxo, clarinet… i alguna sorpresa més. Papá Orbe y los Turpiales Sabaneros asseguren que “No hi ha frontera que pugui parar el poder curatiu i socialitzador de la seva música”, i ho demostraran, sense cap mena de dubte.
 
 
Seguint amb la idea d’arribar a un ampli ventall de públic, els concerts del 37è FIMPT destaquen per la seva diversitat i qualitat, posant l’accent en la música i els músics del país però sense renunciar a la seva característica fundacional d’internacionalitat.
El 37è Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà a Vilanova i al Geltrú els dies 16,17 i 18 de juny. La resta de concerts programats s’anunciaran en breu.


Enllaç a http://www.vilanova.cat/fimpt/index.php/entrades-2017JA TENIM ELS GUANYADORS DEL PREMI NOVES CREACIONS MUSICALS

07/05/2017

Després de celebrar dissabte 6 de maig la final oberta del Premi Noves Creacions Musicals, el jurat del Premi Noves Creacions Musicals, format per Teresa Llorens (presidenta del jurat i tercera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Equitat i Convivència), Joaquim Garrigosa (director de L’Auditori), David Puertas (periodista i músic), Michèle Alderete (directora coral, arrangista vocal, professora i cantant), Eloi Fuguet (flautista de bec, professor de l’ECMM Vilanova i la Geltrú i programador de l’Auditori Eduard Toldrà), Daniel Gil (violinista, musicòleg i professor de l’ECMM Vilanova i la Geltrú) i Jordi Pons (clarinetista i professor de l’ECMM Vilanova i la Geltrú, de la Hochschule für Musik Basel i del Conservatorio della Svizzera Italiana), han decidit premiar:

CATEGORIA A
El duet MIREIA I MARINA DUO i la seva proposta de concert “Clara Schumann: la musa” amb el premi de la categoria A (millor solista o conjunt de música clàssica o històrica), pel seu gran potencial artístic, on es combina una brillant interpretació musical amb una representació escènica molt adequada. El duet guanyador obtindrà un concert en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà, al llarg de la temporada octubre 2017-gener 2018 o març-juny 2018.

El jurat del Premi Noves Creacions Musicals han decidit premiar el músic PAU MONTANÉ PASCUAL i la seva proposta de concert “Percussió & Electrònica” amb un premi accèssit de la categoria A (millor solista o conjunt de música clàssica o històrica), per la seva altíssima qualitat interpretativa i la innovació i risc que una proposta d’aquestes característiques suposa. El guanyador obtindrà un concert en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà, al llarg de la temporada octubre 2017-gener 2018 o març-juny 2018.

CATEGORIA B

El duet OBMUD i la seva proposta de concert amb el premi de la categoria B (millor solista o conjunt de música moderna i jazz), pel seu potencial artístic i capacitat interpretativa. El duet guanyador obtindrà un concert remunerat en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà, al llarg de la temporada octubre 2017-gener 2018 o març-juny 2018.
 
L'organització i el jurat vol agraïr la participació de tots els finalistes, felicitar els guanyadors i la resta de finalistes per la feina feta.

AUDICIÓ-FINAL OBERTA DEL PREMI NOVES CREACIONS MUSICALS

28/04/2017

Dissabte 6 de maig a les 18h a l’Auditori Eduard Toldrà, es durà a terme la FINAL OBERTA. Els grups de cada categoria que han estat seleccionats per la final oferiran una actuació de 10/12 minuts perquè el jurat valori, a partir de l’actuació en directe, quina proposta és la guanyadora. 

El jurat està constituït per Teresa Llorens, 3a tinent d’Alcaldia i regisora de Cultura, Equitat i convivència; Joaquim Garrigosa, director de l’Auditori de Barcelona; David Puertas, periodista musical; Michèle Alderete, directora coral, arrangista vocal, professora i cantant; Eloi Fuguet, flautista de bec, professor de l’ECMM de Vilanova i la Geltrú i programador de l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú; Daniel Gil, violinista, musicòleg i professor de l’ECMM de Vilanova i la Geltrú i Jordi Pons, clarinetista i professor de l’ECMM de Vilanova i la Geltrú, de la Hochschule für Musik Basel i del Conservatori della Svizzera Italiana.

L’entrada és gratuïta i es podrà accedir a l’Auditori des de mitja hora abans de l’audició.
 
 
Podeu consultat el llistat de finalistes al següent enllaç: 
 


Arxiu adjunt en PDF


RELACIÓ DE PARTICIPANTS DEL PREMI NOVES CREACIONS MUSICALS

20/04/2017

La Regidoria de cultura ha presentat la marca SINGULART, suport a la creació. Sota la designació de SINGULART s'englobaran totes les accions i/o projectes emmarcats en aquest programa de suport a la creació. 

 

SINGULART parteix de la voluntat de vetllar pel desenvolupament a la ciutat de les manifestacions escèniques i visuals realitzades pels creadors locals  que tenen per objectiu tant la seva professionalització com també projectes professionals de jove creació així com propostes de l’àmbit amateur.

 

La ciutat compta amb un significatiu potencial artístic tant en les disciplines de música, teatre, dansa i arts visuals, es per això que des de SINGULART es volen donar les eines necessàries per tal que els joves creadors puguin desenvolupar els seus projectes en un marc de treball professional.

 

I en el marc del programa SINGULART, avui presentem una nova iniciativa, en l’àmbit de la música, es tracta del Premi Noves Creacions Musicals.

 

- El Premi ha estat dissenyat i es desenvoluparà amb la col·laboració de l’ECMM de Vilanova, que al llarg dels cursos forma amb un col·lectiu d’alumnes que continuen la seva carrera i professionalització més enllà de l’Escola.

 

- El Premi vol posar en valor la importància de la creativitat de formacions novelles en l’àmbit de la música clàssica, històrica, moderna i jazz. 

 

- Donarà suport a la producció i difusió de creacions i interpretacions musicals en els àmbits musicals esmentats.

 

- S’orienta a solistes o grups que els seus components tinguin fins a 30 anys. 

 

- El premi és obert a els estils musicals esmentats que, des del punt de vista artístic i tècnic s’adeqüin a realitzar un concert en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà

 

Podeu consultar la relació de participants al següent enllaç


Arxiu adjunt en PDF


PROMOCIÓ ABONAMENT FESTIVAL VIDA

03/04/2017

SI TENS L'ABONAMENT DEL FESTIVAL VIDA, POTS COMPRAR LA TEVA ENTRADA AL CONCERT DE LA JUDITH NEDDERMANN DEL DIVENDRES 7 D'ABRIL A LES 21H A L'AUDITORI EDUARD TOLDRÀ A UN PREU PROMOCIONAL DE 8€.

 

QUAN COMPRIS L'ENTRADA T'HAS D'APLICAR EL DESCOMPTE ABONAMENT FESTIVAL VIDA I AMB EL COMPROVANT DE COMPRA QUE T'ENVIAREM PER CORREU ELECTRÒNIC I MOSTRANT L'ABONAMENT DEL FESTIVAL VIDA A LA TAQUILLA DE L'AUDITORI (EL DIA DEL CONCERT) PODRÀS RECOLLIR L'ENTRADA.

 

 Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/579/6/musica-moderna/judit-neddermannLa Camerata Eduard Toldrà porta 'L'Idil·li de Siegfried', de Wagner, a l'Auditori

29/03/2017

La Camerata Eduard Toldrà torna diumenge a l'Auditori que porta el seu nom amb "L'Idil·li de Siegfried", sota la direcció de Xavier Pagès.

 

Una obra sobre l'amor vist per Richard Wagner. L'autor va compondre "L'idil·li de Siegfried" el 1870 com a regal d'aniversari per a la seva segona dona, Cosima. La melodia de "L'Idil·li de Tribschen", que és com s'anomenava originalment la peça, es relaciona directament amb l'escena d'amor de l'òpera "Siegfried" (1876), la tercera de la tetralogia de "L'Anell del Nibelung". Però hi ha un altre important Siegfried en la vida de Wagner: el fill que va néixer tot just un any abans de compondre aquesta obra, i que esdevingué també director, compositor i entregat divulgador de l'herència artística del seu pare i de l'obra de Bayreuth.

 

El programa del concert de Xavier Pagès i la Camerata inclou la "Chanson de Matin & Chanson de Nuit", op. 15, de E. Elgar; el Concert en Mi bemoll Major "Dumbarton Oaks", 8-V-38, d'Igos Stravinski; i finalment, "L'idil·li de Siegfried", WWV 103, de Richard Wagner. 

 

El concert començarà a les set de la tarda. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, els dissabtes de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal, i una hora abans a taquilles de l'Auditori.

 

Aquest cap de setmana també hi ha espai per al públic infantil amb la programació de La Xarxa.

 

També aquest diumenge 2 d'abril, a dos quarts de sis de la tarda, els protagonistes seran els infants. Dins la programació infantil de La Xarxa, el Círcol Catòlic acollirà l'espectacle "Plors de cocodril" de La Pera Llimonera Teatre. Un espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 5 anys. L'hora de dormir en una escola bressol es converteix en una odissea quotidiana on es barregen plors, riures i sorpreses.

 

Podeu consultar tot el programa "Escena març-juny 2017" a l'enllaç


Enllaç a http://www.vilanova.cat/doc/doc_16856807_1.pdfVILANOVA I LA GELTRÚ CELEBRA EL DIA MUNDIAL DEL TEATRE

23/03/2017

La Regidoria de Cultura vol posar de relleu la riquesa de la ciutat en creació teatral, més enllà de la programació estable professional, tant en l'àmbit pedagògic com en l'associatiu.

 

Dissabte 25 de març Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb una representació gratuïta al Teatre Principal.

 

L'Escotilló Grup de Teatre del Círcol Catòlic interpretarà "La porteria", una dramatització basada en el monòleg de Ramon Folch i Camarasa "Totes les roses, i la meva, més." Un monòleg dedicat a la Diada de Sant Jordi que l'Escotilló GT ha dramatitzat en forma de diàleg per a dos actors. Un projecte on es vol potenciar la interpretació dels actors i la innovació en l'escenografia.

Comença el dia en una porteria qualsevol de l'Eixample de Barcelona. Quan l'Aniteta està a punt d'obrir la porteria, sent el xiscle de la primera oreneta de l'any. I és llavors quan s'adona que, justament, és el dia de Sant Jordi.

 

L'obra està dirigida per Eduard Roig i interpretada per Mònica Serret i Enric Forgas. Compta amb la il·luminació i so d'Emma Vidal i Carles Roig, vestuari de Montserrat Gené, escenografia de Graci Iglesias i Carles Roig, fotografia de Marc Alsina, coordinació de Judit Llaó, i col·laboració de Marta Cañas i Antoni Martínez.

 

A la primera part de l'acte de commemoració del Dia Mundial del Teatre, els espectadors podran gaudir d'unes accions de teatre jove a càrrec de membres de l'Escotilló Jove del Teatre Círcol Catòlic. Tal i com explicava el director Eduard Roig en l'acte de presentació de la temporada, "ara al Círcol Catòlic tenim tres grups de nois i noies joves que aprenen a fer teatre, i volen fer alguna cosa. Pujaran a l'escenari a explicar què significa el teatre per a ells".

 

En el marc del Dia Mundial del Teatre, la Regidoria de Cultura vol posar de relleu la riquesa en creació teatral que viu la ciutat, més enllà de la programació estable professional del Principal, tant en l'àmbit pedagògic com en l'associatiu. És per això que, si l'any passat es va poder veure el treball dels joves alumnes de Tracart, enguany es podrà gaudir d'aquesta representació.

 

Tot plegat començarà dissabte 25 a les 8 del vespre al Principal, amb entrada gratuïta, però numerada. Es pot recollir l'entrada des d'una hora abans a les taquilles del Teatre.


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/564/1/teatre/dia-mundial-del-teatre.-la-porteriaNotícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2017 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS