Auditori Eduard Toldrà

Temporada març - juny 2018

Veure tota la programació

Notícies

CICLE GAUDÍ. LA LLIBRERIA

13/04/2018

Adaptació de la novel·la "The Bookshop" de Penelope Fritzgerald.

A finals dels anys 50 Florence Green decideix fer realitat un dels seus grans somnis: marxar de Londres i obrir una petita llibreria en un poble de la costa britànica. Però contra el que s'imaginava, aquesta decisió desencadenarà tot tipus de reaccions entre els habitants de la localitat.

Direcció: Isabel Coixet
Música: Alfonso Vilallonga 
Durada: 113 minuts
VOSC
Intèrprets:Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson
 
Dijous 19 d'abril a les 20.30h. 

Preus: 4,50 euros / 3 euros Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participants en el programa Voluntariat per la Llengua/ Club La Vanguardia 2x1

Venda d'entrades: 30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat
 
 
 
 

 

El Dia Mundial del Circ, l'obra 'Bodas de sangre' i el 'Tots dansen' omplen els escenaris de la ciutat

13/04/2018

Cap de setmana de circ, de teatre, de dansa i d'art visual, amb propostes per a tots els gustos.

 

Les arts escèniques prenen el protagonisme aquesta setmana a la ciutat. Dijous 12 i divendres 13 torna el Tots Dansen, un projecte pedagògic amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal per apropar la dansa als joves de secundària. 

Professors d'educació física i d'arts escèniques, conjuntament amb uns 160 alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Manuel de Cabanyes i de 1r de Batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafrè estan gairebé mig any treballant en aquest projecte, on el més rellevant no és el resultat final de l'espectacle sinó tot el seu procés de creació, que apropa el llenguatge corporal i introdueix la dansa contemporània als joves.

El projecte s'articula mitjançant la formació al professorat, enguany a càrrec de la coreògrafa Inés Boza i la ballarina-formadora Angie Mas.

El procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística de la coreògrafa i de la formadora, dona com a resultat final un espectacle de dansa contemporània a l'escenari del Principal, que es podrà veure dividit en dues sessions, dijous i divendres a les 20 h al Teatre Principal.

L'obra s'emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART. Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat o a la taquilla del Teatre una hora abans de cada espectacle.

 

I dissabte arriba al Principal, amb les entrades exhaurides, l'obra Bodas de sangre, de Federico García Lorca, amb Nora Navas i Clara Segura. Una obra que parla sobre els grans temes: la vida, la mort i l'amor, a partir de costums, tradicions i simbolisme. Es tracta d'aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia.

Un producció de La Perla 29 amb la col·laboració del Festival Grec de BCN, dirigida per Oriol Brogi, i interpretada per Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura i Montse Vellvehí. Es plantegen el text de Lorca com un gran poema ple de ritme i de musicalitat, amb composicions musicals originals de Joan Garriga. Un seguit d'escenes, d'entrades i sortides on actors, actrius, personatges i músiques s'entrellacen per donar vida a la núvia, el nuvi, Leonardo, la mare… Tot amb aire andalús i tintat pel paisatge sec i blanc i per la sang que brolla.

 

També aquest dissabte 14, a les 18.30 h, es presenta la gran pintura mural de l'artista Lula Goce a la paret del CAP Jaume I, a la plaça de Soler i Carbonell. Una gran pintura que forma part del projecte Womart, una acció conjunta en 10 ciutats catalanes que pretén reivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals. Dissabte es podrà veure els resultats a tots els municipis membres del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals.

Tot seguit es farà un taller d'art mural, a càrrec de l'Organització Zero de Vilanova i la Geltrú, una associació juvenil que té per objectiu la difusió de la pràctica dels grafits. Es tracta d'un taller obert a totes les edats per realitzar un mural de manera col·lectiva. Els participants coneixeran el procés per crear una pintura mural, i n'aprendran les tècniques. El projecte Womart vol donar suport a la creació artística en clau femenina, posar en valor el patrimoni de la ciutat, permetre que tots els ciutadans i ciutadanes puguin gaudir d'aquest art, i alhora crear un diàleg visual amb el visitant.

 

Dia Mundial del Circ

I el cap de setmana se celebra a la ciutat la 5a edició del Dia Mundial del Circ. Dissabte 14, com en els darrers anys, l'escola de circ Saltimbanqui organitza una programació de companyies de circ en places de la ciutat, concretament a la plaça de les Neus i a la plaça de la Vila.

El Dia Mundial del Circ ja s'ha convertit en una festa popular inclosa en el calendari festiu de Vilanova i la Geltrú, uns dies per a la màgia del circ, per compartir i gaudir dels nostres carrers envoltats de circ. La celebració compta amb milers de visitants i públic, desenes de companyies i artistes de circ, que han passat pel Dia Mundial del Circ aportant vida, somriures, reivindicació, festa i cultura a la nostra ciutat. Una jornada que també serveix per reivindicar el reconeixement i el suport a l'activitat circense catalana, ja que el circ mereix estar a la mateixa alçada que les altres arts escèniques. 

 

Així, aquest dissabte 14 d'abril, a les 11 h a la plaça de la Vila es podrà veure l'espectacle "Upside Down & Inside Out", de la companyia Akro Kraks.

A les 12 h a la plaça de les Neus, l'Escola de circ Saltimbanqui presenta "Hotel Saltimbanqui", un espectacle dels alumnes de 1r i 2n de la formació professional de l'Escola, multidisciplinar i per a tots els públics: acrobàcia, trapezi, malabars, teles, equilibris acrobàtics... amb molt d'humor i música.

A les 13 h a la plaça de la Vila podreu veure el Pekenio Náhuel amb "Malabareando Carcajadas".

A les 17 h a la plaça de les Neus, la companyia Balusca porta "Rar", work in progress.

A les 18 h a la plaça de la Vila, "Musirka La Suite", de la companyia Éki-Li-Kuà.

Finalment, a les 20 h a la plaça de l es Neus es farà un combinat de circ especial per al Dia Mundial del Circ 2018, amb diversos espectacles de Pekenio Nàhuel, Jordi Solanell, Lola Galeote, la companyia Du'k'to, i Alba Comella.

 

I diumenge 15 d'abril el circ es trasllada al Teatre Principal, on a les 6 de la tarda es podrà veure l'obra "Mur", de (CIA)3, una obra que esfondra barreres. Un espectacle visual, poètic i integrador que empra l'arquitectura efímera per reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals. Amb els artistes del Circ Vermut, el Circ Bombeta i Alberto Munilla. Una performance circense, amb ritmes del sud en directe amb Ramón Giménez "El Brujo", i molt d'humor, dirigida per Nacho Flores. 

Quelcom es trenca i s'enfondra un mur fet a base de cubs. D'entre les seves restes, apareixen dotze persones que proven infinitud de formes per reconstruir un nou món. Malgrat la inestabilitat dels cubs i els fracassos a què s'enfronten, els personatges s'esforcen per assolir el seu objectiu, treballant de forma col·lectiva i amb un lema que els impulsa a seguir endavant: "Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny". Podran lidiar amb les seves diferències per assolir l'anhelada harmonia?

 

Les entrades per a aquest espectacle per a tots els públics es poden comprar a www.elprincipal.cat o a la taquilla del Teatre una hora abans de l'espectacle. 


Arxiu adjunt en PDF


Torna el Tots Dansen!

11/04/2018

Després de molts mesos de feina, aquest dijous 12 i divendres 13 d'abril es podrà veure el resultat final del Tots Dansen 2018; el projecte pedagògic que duem a terme amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal per tal d'apropar la dansa als joves de secundària. Els prop de 160 alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Manuel de Cabanyes i de 1r de Batxillerat artístic de l'Institut Dolors Mallafré junt amb els seus professors, la ballarina-formadora Angi Mas i la coreògrafa Inés Boza han estat treballant gairebé mig any amb el projecte Tots Dansen.
 
L'estrena de les actuacions es faran al Teatre Principal en dues sessions, a les 20 h de dijous 12 i de divendres 13 d'abril. Les entrades, que costen 2 € anticipades i 4 € a taquilla, es poden comprar a www.elprincipal.cat. 
  
 
Aquesta és la quarta edició del Tots Dansen al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú i el principal objectiu del projecte és el d'apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Aquest projecte pedagògic, adreçat a escoles d'ensenyament secundari es fa en col·laboració amb el Mercat de les Flors de Barcelona i amb el suport del consorci Transversal-Xarxa d'activitats culturals.

Tots Dansen s'articula mitjançant la formació al professorat d'educació física i d'arts escèniques d'educació secundària, a càrrec de la coreògrafa Inés Boza i la ballarina-formadora Angie Mas. El procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf i de la ballarina, dona com a resultat final aquest espectacle de dansa contemporània.
 


Enllaç a http://www.canalblau.cat/els-instituts-manuel-de-cabanyes-i-dolors-mallafre-de-vilanova-repeteixen-a
Enllaç a http://www.elprincipal.cat/756/2/dansa/tots-dansenTorna el cicle Contrapunt

04/04/2018

Els concerts de música de proximitat es faran a l'Auditori Eduard Toldrà els dies 13 i 27 de maig.

 

El mes de maig torna a Vilanova i la Geltrú el cicle Contrapunt, de música de proximitat. És un cicle de música de petit format, en aquesta ocasió ubicat a l'escenari de l'Auditori Eduard Toldrà, interpretada per joves músics, i emmarcat en el programa de Suport a la Creació Singulart. 

Les dues propostes que es presenten són les guanyadores del Premi Noves Creacions Musicals 2017, organitzat per la Regidoria de Cultura. En un ambient distès i un espai proper, s'ofereix una aproximació diferent a la música.

 

 

- La primera sessió serà diumenge 13 de maig a les 20 h a l'Auditori Eduard Toldrà, amb Mireia i Marina Duo, que oferiran el concert Clara Schumann: la musa, amb obres de Robert Schumann, Clara Shumann i Johannes Brahms.

 

Clara Schumann, pianista i compositora, va ser la musa de dos dels grans de la història de la música: Robert Schumann i Johannes Brahms. L'amor que Robert sentia per Clara van donar al músic un impuls creatiu gairebé únic en la història de la música. Ell mateix deia que les obres per a piano sol no eren suficients per expressar el que sentia. Les obres del jove Brahms van encantar el gran Robert Schumann, fet que el va convertir en el seu pare musical. En les trobades d'ambdós compositors Brahms va conèixer a Clara, de qui s'enamorà i va mantenir el contacte fins al final de la seva vida. Mireia i Marina duo ens transporten al S.XIX en un concert on s'intercalen lieder (en música clàssica, cançó lírica breu amb la lletra d'un poema), amb el recitat de la correspondència entre els tres personatges.

 

Aquest concert inclou una activitat paral·lela per a fer amb infants a partir de 3 anys: el mateix diumenge 13 de maig, a les 18 h a l'Auditori, es farà Els petons de la Clara i en Franz, a càrrec de Mireia i Marina duo i David Puertas. Són 30 minuts de música amb la voluntat d'apropar-la als nens i gaudir-la en família, presentada i ideada per David Puertas. Un mini-concert on cantarem i escoltarem la música dels Schumann i Brahms interpretada per la soprano Mireia Tarragó i la pianista Marina Pelfort. L'aforament és limitat.

 

 

- La segona i darrera sessió del Cicle Contrapunt serà diumenge 27 de maig, també a les 20 h a l'Auditori, amb Pau Montané, que porta Percussió & Electrònica, amb obres de Javier Álvarez, Joao Pedro Oliveira, Christos Hatzis, Evan Chapman i Compagnie Kahlua. 

 

Percussió & Electrònica és un concert variat pel que fa a instrumentació i estils musicals, i que conté grans obres del repertori específic per aquest duet, així com obres de nova creació. 

És una proposta diferent i que rarament podem veure programada en sales de concert catalanes, però d'una enorme qualitat interpretativa i artística. Des de fa temps, Pau Montané treballa per poder apropar aquest repertori al públic general, així com per tenir l'oportunitat per explicar les seves característiques. La presentació i els comentaris durant el concert aniran a càrrec de Gilbert Bernadó.

 

Amb el patrocini de Caves Nadal i la col·laboració de 12 D.O.'s.

 

La venda d'entrades, que comença el 7 d'abril, es farà cada dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, per Internet a www.auditoritoldra.cat, i des d'una hora abans de l'inici del concert a l'Auditori Eduard Toldrà. El preu és de 10 €, o de 5 € per als menors de 25 anys, mentre que el preu per a la proposta de petit concert familiar és de 3€.


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

"Escena" proposa el Dia Mundial del Teatre i l'Octet de Mendelssohn

03/04/2018

 

Joves del Garraf creen l'acció teatral 'Casa' sobre les persones refugiades. 

S'estrena el divendres 6 d'abril al Teatre Principal, amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

 

15 joves del Garraf han creat l'acció teatral "Casa", en el marc del curs de teatre social que impulsa el Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la coordinació de l'Aula d'Activitats Teatrals Tracart.

 

Des del Teatre Principal es vol posar de relleu la riquesa en creació teatral que viu la ciutat, més enllà de la programació estable professional, tant en l'àmbit pedagògic com l'associatiu. L'obra s'emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART, i és un projecte de teatre social fet per joves i dirigit a tots els públics, però especialment als joves. 

 

"Casa" explora el drama de les persones refugiades des de diferents punts de vista: les creences infantils enfrontades amb la realitat, les migracions, la doble moral de l'Europa fortalesa, els diferents posicionaments sobre els refugiats entre els membres d'una família, el testimoni d'una jove refugiada, la natura i el canvi climàtic com a nou desencadenant de migracions, i el tràfic lucratiu d'armes.

 

L'acció teatral s'ha creat amb el material generat pels participants del curs de teatre social, que es va iniciar l'octubre passat amb joves de 16 i 17 anys. Durant 12 sessions de 3 hores, s'han treballat temes com les similituds i les diferències entre les persones, les migracions i el refugi, el comerç d'armes, els conflictes armats i la resposta d'Europa, dels mitjans de comunicació i de la societat davant la crisi de les persones refugiades. 

 

Montse Obrador i Salva Cuéllar , directors del Tracart, han coordinat les activitats i han proposat exercicis amb diferents llenguatges escènics per estimular l'empatia, la creativitat i l'expressió corporal, que han permès als joves investigar, experimentar, improvisar i establir vincles entre la pròpia realitat i la realitat dels joves refugiats.

 

"Casa" s'estrenarà el divendres 6 d'abril a les 20.30 h al Teatre Principal en el marc de la celebració del Dia Mundial del Teatre. Després de la representació, es farà una xerrada amb Jordi Armadans, director de Fundipau; Shahd Zaroor, jove siriana refugiada a Barcelona, els joves actors, i Montse Obrador i Salvador Cuéllar, directors i conductors del projecte. L'entrada és gratuïta i es pot recollir a la taquilla del Principal dissabte 31 de març, de 17 a 20 h, o el mateix dia de la funció.

 

La celebració del Dia Mundial del Teatre al Principal inclou també la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre a càrrec de la Companyia Aliena, sorgida de l'Aula d'activitats teatrals TRACART, i l'exposició que es podrà visitar al vestíbul del teatre: "Refugiats, per què?", de FundiPau, que vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades. L'exposició també es podrà visitar els dissabtes 7, 14 i 21 d'abril, de 17 a 20 h.

 

11 anys impulsant el Teatre Social

L'acció teatral està emmarcada en projecte de teatre social que impulsa el Consell Comarcal del Garraf des de l'any 2007, juntament amb l'Aula d'activitats teatrals TRACART. En aquests 11 anys han treballat plegats unint teatre i cultura de pau amb l'objectiu de sensibilitzar els joves actuants i els joves espectadors. Fruit d'aquesta col·laboració n'han sorgit diferents propostes pedagògiques i formatives, i 10 accions teatrals en les que han participat més d'un centenar de joves i més de 2.000 espectadors. També s'han realitzat dos cursos de teatre social de 36 hores de durada amb joves de la comarca.

 

En aquesta edició el Teatre Principal se suma al projecte per tal de promoure i difondre aquest treball de teatre fet per joves. 

 

Algunes de les temàtiques treballades han estat el control del comerç d'armes, els moviments civils transformadors, els nens i nenes soldat, les conseqüències dels conflictes armats, la crisi humanitària al Darfur, les dones constructores de pau, i els murs. Aquestes propostes han permès als joves entendre i analitzar els conflictes, així com descobrir les possibilitats de l'art com a eines de debat i reflexió. Les accions teatrals s'han representat en les diverses edicions de la Setmana Garraf per la Pau als instituts de la comarca, i en dies com el Dia Mundial del Teatre i el Dia per a l'Esperança, amb xerrades post funció per fomentar l'intercanvi d'opinions entre els joves actors i el públic. 

 

L'entrada és gratuïta i es pot recollir des d'una hora abans de l'espectacle al mateix Teatre Principal. 

 

 

El diumenge 8 d'abril a les 19 h un octet de la Camerata Eduard Toldrà ens interpretarà "L'Octet de Mendelssohn", una de les composicions més excepcionals de la història de la música de cambra. 

 

Ariadna Padró, Gabriel Coll, Maria Roca, Biel Graells, Laia Besalduch, Quim Badia, Anna Costa i Amat Santacana interpretaran L'Octet de Mendelssohn.

 

És increïble que un noi de 16 anys fos capaç de compondre una obra d'aquesta qualitat i importància, de les millors de la seva etapa de joventut. En comparació amb altres obres similars d'altres compositors, Mendelssohn no va compondre aquest octet com un diàleg entre dos quartets, sinó que el va estructurar amb vuit instruments independents, de manera que el joc musical arriba a nivells absolutament sublims.

 

Les entrades per aquest concert es poden comprar per Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte 7 d'abril de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal o des d'una hora abans del concert al mateix Auditori Eduard Toldrà.


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/755/1/teatre/dia-mundial-del-teatre
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/772/5/musica-classica/camerata-eduard-toldra-loctet-de-mendelssohn

Parlem de música, concert de Manu Guix i taller de circ!

21/03/2018

 

La programació "Escena" continua oferint propostes per a tots els públics. Aquesta setmana l'activitat comença dijous.

 

Parlem de música 

Dijous 22 a les 21 h hi ha programada la primera sessió del Parlem de música d'aquesta temporada, amb David Puertas, que parlarà del concert que es podrà escoltar el divendres 23 de març a l'Auditori de Barcelona a càrrec de l'OBC, sota la direcció de Kazushi Ono. Saleem Ashkar seurà al piano per interpretar el concert conegut com "L'Emperador", de Beethoven.

Completen el repertori "Printemps" de Debussy i la Simfonia núm. 1 de Schumann, coneguda com "La Primavera".

L'Associació Musical Eduard Toldrà gestiona un servei de bus i entrades per anar a aquests concerts. Per a més informació: secretaria@camerataeduardtoldra.cat 

 

Manu Guix presenta el seu nou disc a l'Auditori

Després de tot inclou 13 cançons vitals i optimistes, que es podran escoltar divendres.

 

El divendres 23 de març, a les 9 del vespre, l'Auditori Eduard Toldrà acull un concert especial. Es tracta de la presentació del nou disc de Manu Guix, que torna amb més força que mai després de més de 4 anys de silenci discogràfic. 

Després de tot és un recull de 13 cançons vitals i optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d'autor. Amb aquest nou disc, Manu Guix es consolida com un dels grans intèrprets i compositors del nostre país. Un repertori de matisos i sonoritats que es tradueixen en una de les produccions musicals més ambicioses que s'han fet aquest any en el panorama català. Elegància en estat pur, energia i altes dosis del millor talent musical que hi ha a Catalunya, sens dubte és el que defineix a Manu Guix.

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, i a la taquilla del mateix Auditori una hora abans de l'espectacle.

Manu Guix, veu i piano, estarà acompanyat de Jordi Franco al baix, Jordi Roquer a la guitarra, Toni Pagès a la bateria, Jaume Peña a la trompeta, i Oriol Cusó, saxo i veus.

 

Trobada amb l'artista

El mateix divendres, a les 19.30 h, l'Auditori proposa "Vols conèixer en Manu Guix?", un meet & greed o trobada amb l'artista prèvia al seu concert, on el podreu conèixer i xerrar al voltant del seu darrer treball discogràfic, la seva carrera artística en el món dels musicals, o les seves aparicions mediàtiques a la ràdio i televisió.

És una activitat gratuïta, les places són limitades, i cal reservar la plaça a info@auditoritoldra.cat. 

 

Taller de circ al Teatre Principal

I dissabte, d'11 a 12.30 h, l'escenari del Principal acull un taller de circ amb la (Cia)3. A partir d'algunes de les disciplines de l'espectacle es farà un taller de construcció amb cubs, equilibris i malabars, impartit per dos integrants del circ Vermut i un integrant del circ Bombeta. El preu per persona és de 3€, i cal reservar plaça a info@elprincipal.cat.

La (Cia)3 és la unió de dues companyies Circ Vermut, una companyia de professionals del circ, i Circ Bombeta, una companyia integrada per nois amb discapacitat intel·lectual. De la unió de les dues companyies en sorgeix l'espectacle MUR, un espectacle dirigit a tots els públics. Es tracta d'un espectacle visual, poètic i integrador que empra l'arquitectura efímera que ens fa reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals, i la capacitat humana de sobreposar-hi. 

El taller s'emmarca en l'espectacle MUR, programat per al dia 15 d'abril a les 18 h, amb motiu del Dia Mundial del Teatre.


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/771/6/musica-moderna/manu-guix/La música, protagonista aquest cap de setmana

13/03/2018

 

El festival La Medusa Fest i l'espectacle familiar 'Músiques del món' omplen l'Auditori dissabte i diumenge.

 

La programació Escena de la temporada març - juny 2018 continua aquest cap de setmana amb una proposta musical adreçada especialment al públic jove: La Medusa Fest. L'Auditori Eduard Toldrà dóna suport a l'edició d'enguany d'aquest festival anual organitzat per la Medusa Rocks, el braç musical de l'entitat vilanovina La Medusa, amb l'objectiu de fomentar la creació i difusió de les propostes musicals del festival.

 

La Medusa Fest començarà a les 12 del migdia d'aquest dissabte 17 de març a l'Auditori Eduard Toldrà. 

Sota el lema "Let's Rock", el festival dóna cabuda a noves propostes musicals de la ciutat i d'àmbit nacional. Enguany serà la setena edició i hi actuaran:

 

Kiwis a les 12.30 h, Brainloster & Biscuit a les 13.15 h, Últim cavall a les 18 h, Intana a les 18.45 h, Trial a les 19.30 h, La Brigada a les 20.15 h, VLIVM a les 21 h, Trau a les 21.45 h, Cor Blanc a les 22.30 h, Pacosan a les 23.15 h, Yak 42 a la mitjanit, i la sorpresa Lory Money a la una de la matinada.

 

Una jornada completa amb actuacions correlatives que, ubicades en dos escenaris: un a la zona del vestíbul i l'altre a la zona lateral de l'Auditori, segueixen la línia artística marcada pels habituals concerts mensuals de La Medusa Rocks, que s'allargarà des de les 12 del migdia fins a les dues de la matinada.

Les entrades es venen per 15 euros al Lotus, Bar Itàlia, Melody Cerveseria i a la taquilla del Teatre Principal.

 

Més informació: http://lamedusarocks.wordpress.com

 

I diumenge és el torn de la música familiar, amb el Grupo Vocal Kollage, que porta "Les músiques del món" a l'Auditori Eduard Toldrà. Un viatge a través de la veu, recomanat per a famílies amb nens i nenes a partir de 6 anys.

 

La veu, amb les seves immenses possibilitats sonores, serà la protagonista d'aquest espectacle. Una oportunitat única per viatjar pels cinc continents i descobrir algunes de les seves músiques tradicionals o populars. Deixeu-vos seduir pels violins, trompetes, guitarres, flautes, trombons, maraques, balalaiques, didjeridús... que aquests cinc esplèndids cantants ens interpretaran exclusivament a capella.

L'espectacle començarà a les 6 de la tarda, i les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, o dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Principal.

 

La programació cultural d'aquest cap de setmana no acaba aquí, ja que divendres, dia 16, s'inaugura a les 19 h al Centre d'Art Contemporani La Sala l'exposició del vilanoví Carlos Ruiz "Experiència i condició", una mostra multidisciplinar, com explicava ell mateix en l'acte de presentació de la temporada, on es podrà veure fotografia, vídeo o fins i tot una performance, que ens parla de temes tan diversos com la fe, la religió, la ciència, l'amor o l'arquitectura.

 

I, ja de cara a la setmana vinent, dijous 22 a les 21 h hi ha programada la primera sessió del Parlem de música d'aquesta temporada, amb David Puertas, que parlarà del concert que es podrà escoltar el divendres 23 de març a l'Auditori de Barcelona a càrrec de l'OBC, sota la direcció de Kazushi Ono. Saleem Ashkar seurà al piano per interpretar el concert conegut com "L'Emperador", de Beethoven.

Completen el repertori "Printemps" de Debussy i la Simfonia núm. 1 de Schumann, coneguda com "La Primavera".

 

L'Associació Musical Eduard Toldrà gestiona un servei de bus i entrades per anar a aquests concerts. Per a més informació: secretaria@camerataeduardtoldra.cat 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/index.php

Xicu Masó interpreta El metge de Lampedusa al Principal

06/03/2018

La temporada Escena porta dissabte al Teatre Principal El metge de Lampedusa, amb Xicu Masó.

 

La llei del mar obliga a salvar qualsevol persona que s'estigui ofegant, qualsevol persona i en qualsevol circumstància.

Pietro Bartolo fa trenta anys que és el metge de Lampedusa. A la seva autobiografia, "Llàgrimes de sal", relata una vida dedicada a l'atenció dels exiliats que, des de les costes africanes, naveguen fins a l'illa. Bartolo els acull, els cuida, i també els escolta. 

Xicu Masó s'ha fet seva la veu i la memòria del doctor per fer-nos entendre la urgència de la catàstrofe amb un espectacle basat en fets tristament reals.

 

De Lampedusa en diuen la Porta d'Europa, i a aquesta porta fa molts anys que hi truca gent "de l'altra banda", persones que creuen que travessant el llindar estaran salvats. Europa, de moment, no els salva, però els veïns de Lampedusa, fidels a la Llei del Mar, sí que ho fan. Un cop a l'illa, el doctor Bartolo és el primer que els acull, que els visita i que els cura, si pot. Però sobretot, els escolta.

 

Xicu Masó està dirigit per Miquel Gorriz, en una bora adaptada per Anna Maria Ricart, que és una coproducció del Teatre Lliure, Temporada Alta i Punt produccions Teatrals, S.L. 

 

Aquesta sessió comptarà amb una Escola de l'Espectador, una xerrada postfunció amb l'actor, per a totes les persones assistents que ho desitgin.

 

L'obra es representarà dissabte a les 21 h, i les entrades es poden comprar el mateix dissabte a les taquilles del Teatre, de 17 a 20 h, o a www.elprincipal.cat


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/754/1/teatre/el-metge-de-lampedusa/Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS