Auditori Eduard Toldrà

Temporada març - juny 2018

Veure tota la programació

Notícies

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú arriba a la 38a edició, fidel als sons amb segell original

13/06/2018

Puerto Candelaria, Kepa Junkera, Muchacho y los Sobrinos i Biflats encapçalen un programa amb 18 actuacions al llarg de tres dies.

 

El FIMPT arriba aquest cap de setmana a la 38a edició proposant 18 actuacions musicals en diferents escenaris de la ciutat i els seus carrers i places.  

 

L'adaptació de Carles Cases de la cançó "Passeig del Carme" de Pere Tàpias obrirà aquest divendres, 15 de juny, una nova edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, el FIMPT. Cases ha escollit la versió amb el ritme del sirtaki per seguir el ritual d'inauguració del Festival, interpretant una peça genuinament vilanovina, que en anteriors edicions ja han versionat músics com ara Carles Sanjosé, Carles Belda, Gemma Humet, Toti Soler, Elisabeth Raspall, Carles Dènia, i la banda de l'Escola i Conservatori Mestre Montserrat.

 

El músic i compositor català portarà també a l'escenari del Teatre Principal el seu espectacle "L'esperit dels Obama", una reinterpretació personal de les melodies espirituals negres.

 

Les entrades es poden comprar a www.vilanova.cat/fimpt o des d'1 hora abans del concert a la taquilla del Teatre Principal.

 

L'escenari principal serà la nova plaça del Port, que acollirà les actuacions de gran format, com ara la rumba de Muchacho & Los Sobrinos, amb l'espectacle "Carabutsí", divendres al vespre, o la cúmbia rebel dels colombians Puerto Candelaria, també el dia 15 a la nit.

 

Dissabte serà el torn de Kepa Junkera, acompanyat de convidats de luxe, com la mallorquina Miquela Lladó, el valencià Hilari Alonso i la Cobla Maricel, per presentar el seu últim treball, "FOK". A la mitjanit, la plaça del Port es transformarà amb els ritmes festius de Biflats, una "Catalan Fanfare".

 

L'escenari principal del FIMPT es desplaçarà diumenge fins l'AUDITORI EDUARD TOLDRÀ per escoltar la producció catalano-polonesa "PolCat", de Janusz Prusinowski Kompania i Manu Sabaté. Una col·laboració musical que explora el diàleg entre les dues tradicions musicals. Els encarregats de cloure el FIMPT seran els gallecs Os d'Abaixo, que presenten el seu nou disc, "Quixera ser dos paxaros".

L'ACCÈS ALS CONCERTS DEL DIUMENGE ÉS GRATUÏT (Aforament limitat).

 

A banda dels concerts en els escenaris principals, al llarg dels tres dies se succeiran altres activitats musicals com els preludis grallers, a càrrec del duet Criatures, divendres a la rambla Principal, la cercavila dels alumnes de música tradicional de l'ECMM i d'Els Francolins, dissabte pels carrers del centre, el vermut-jam session tradicional, a càrrec de Marcel Casellas, Marc del Pino i Roger Andorrà, dissabte, i el Firasac, diumenge, amb la fira dels Luthiers, la cercavila de sacs de gemecs i l'actuació al pati del castell de la Geltrú, a càrrec dels mallorquins Es vell monara i es de Can Bou. Com a novetat també destaquen els dos concerts de proximitat, ubicats a la FIMPTeca, l'espai gastronòmic de la plaça del Port, amb Bea Valladares Son Tres Trio el divendres i Carla Barroso i Cameron Moore el dissabte. 


Enllaç a http://www.vilanova.cat/fimptLICEU A LA FRESCA. MANON LESCAUT

06/06/2018

L’AUDITORI EDUARD TOLDRÀ SURT AL CARRER AMB EL LICEU A LA FRESCA.
 
Torna l’òpera a l’estiu amb la retransmissió des del Gran Teatre del Liceu de  “Manon Lescaut” de Puccini.

És el segon any que la Regidoria de de cultura a través de l’Auditori Eduard Toldrà participa en el projecte operístic Liceu a la Fresca, que té per objectiu difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística. 

El dissabte 16 de juny a les 22h a la plaça de les Neus tindrà lloc la retransmissió de l’òpera de Puccini “Manon Lescaut” en directe des del Gran Teatre del Liceu. Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme. Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet. Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux.
Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama. 
01/02/1893: estrena absoluta al Teatro Regio de Torí
05/04/1896: estrena a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu
08/01/2007: última representació al Liceu
Total de representacions al Liceu: 60

La retransmissió es podrà es podrà veure a través d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça de les Neus i  el públic disposarà de cadires per seguir  l’espectacle. Es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom. 


S'apropa la recta final de la temporada!

06/06/2018


 
Dissabte 9 de juny, a les 21 h i a les 23 h, als Jardins del Museu romàntic Can Papiol, Belen Cabanes i Marina Rodríguez ens presentaran Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles, un recital de ball, piano i castanyoles.

Juntes van crear l’espectacle Ocells d’Ivori l’any 2011. Ara en proposen una versió més didàctica, presentada l’any 2015 al Museu de la Música de Barcelona, per apropar el piano i la castanyola al públic. Per aquest motiu ha ideat un concert que combinarà el so de diverses tipologies de castanyoles amb el so del piano. 

Amb les percussions petites però de gran sonoritat de les castanyoles i el so agombolant del piano han creat un programa en el qual hi són benvinguts diversos estils. A través de castanyoles de diferents mides i materials els reinterpretaran, seguint lliurement una tradició que es remunta a l’escola bolera del segle XVIII i fins l’aportació de José de Udaeta, amb qui han treballat les dues intèrprets.

Interpretaran música del segle XVIII al XX amb autors com ara Johann Sebastian Bach, Mateo Albéniz, Pare Antoni Soler, Muzio Clementi, F. Joseph Haydn, W. Amadeus Mozart, Enric Granados, Joaquim Malats o Manuel de Falla.

D’altra banda, recuperen un tango de Joan Flotats (1904-1989), compositor i pianista del Bages que va treballar als teatres i acadèmies de ball del Paral·lel de Barcelona i amb el que s’evocarà el món del ball de l’època. 

L’obra s’emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, el dissabte de 17 a 20 h al Teatre Principal, i des d’1 hora abans de cada sessió al Museu Romàntic Can Papiol.
 
 
Diumenge 10 de juny, a les 19h, a l’Auditori Eduard Toldrà, la Camerata Eduard Toldrà i Laura Farré, com a pianista, sota la direcció d’Edmon Colomer, ens interpretaran El concert de piano de Gerhard
 
Català de naixement, de pares franco-suïssos i ciutadania britànica, Robert Gerhard va estudiar tant amb Pedrell, un dels pares del nacionalisme musical espanyol i català, com amb Schoenberg, l'inventor i ànima del serialisme. Durant la seva maduresa va incorporar diverses de les corrents artístiques que van sorgir a Europa després de la Segona Guerra Mundial. La carrera de Robert Gerhard és una veritable odissea d'exploració i autodescobriment.
 
Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20 h al Teatre Principal, i des d’1 hora abans del concert a l’Auditori.
 
 
I SERENATES A LA GELTRÚ!

Divendres 8 de juny, a les 22 h, al pati del Castell de la Geltrú, el quartet de saxos KEBYART ENSEMBLE ens portaran a les Serenates el seu espectacle EmotÏo
 
Creat l’any 2014, aquest conjunt talentós i imaginatiu, guanyadors del cicle El Primer Palau 2016, entre d’altres guardons, vol conduir-nos per un laberint d'emocions i sensacions, amb la interpretació d'obres de gèneres i estils variats, plenes de contrastos.

El concert començarà amb una petita peça de Philip Glass, pare del minimalisme; a través d’ella ens submergim en una experiència sonora en què la consciència temporal es difumina. Per continuar, Fragments Striés, d’Hèctor Parra, quatre miniatures on el timbre i les noves sonoritats prenen el protagonisme. El Quartet per a saxòfons de Glazunov, escrit el 1932, és una de les obres cabdals per a quartet de saxos, plena dels recursos recurrents de la música russa: l'ús del tema amb variacions, iniciat amb una canzona d’aire religiós, o un finale molt virtuós i extravertit amb melodies que ens remeten al folklore. Tot seguit, l’obra de Joan Magrané, escrita per al quartet, en què cinc seccions de caràcter ben diferent s’alternen i s’entrecreuen fins a unificar-se al final. I tancant el concert ens presenten dues obres que no són originals per al saxo, el Capriccio de Mendelssohn i les Transylvanian Dances de Bartók, que el mateix quartet ha arranjat.

Les entrades es poden adquirir una hora abans del concert, al Castell de la Geltrú, a un preu de 10 €. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. 
 
 
ANUL·LADA LA SESSIÓ DEL PARLEM DE MÚSICA del dijous 7 de juny
 
La sessió de PARLEM DE MÚSICA prevista per demà dijous 7 de juny, a les 21 h, a càrrec d'Edmon Colomer, queda anul·lada degut als tres dies de dol decretats per la mort de la Laia (EPD). L'Auditori Eduard Toldrà i l’Associació Musical Eduard Toldrà ens sumem a les mostres de desconsol i impotència pels fets ocorreguts, així com amb les mostres de solidaritat vers la família i amics.
 
La Camerata Eduard Toldrà dedicarà el concert del 10 de juny a la Laia. 
Enllaç a http://www.elprincipal.cat/index.php
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/index.php

Torna el Nanoteatre, teatre de mínims en llocs inesperats

28/05/2018

Serà aquest divendres 1 i dissabte 2 de juny des de davant l'estació

Amb el bon temps arriben, un any més, les càpsules del Nanoteatre per descobrir tot el potencial teatral fet a casa. Nanoteatre respon al concepte de teatre de petit format en un ampli sentit de la paraula. Aquesta experiència produïda pel Teatre Principal es va iniciar el 2013, i implica cada any els diferents sectors de l'escena vilanovina per crear 4 càpsules de teatre d'una durada de 15 min cadascuna que es representaran en diferents espais de la ciutat, tot creant un recorregut.
L'objectiu és posar en pràctica cadascuna de les fases de la producció escènica amb creadors i intèrprets locals, des de la fase de la dramatúrgia, l'entrenament actoral i els assajos, fins a la fase final de la representació. Actors professionals, estudiants d'arts escèniques i amateurs han treballat conjuntament durant mig any per oferir-nos petites peces dramàtiques. 
L'obra s'emmarca en el programa de SUPORT A LA CREACIÓ, SINGULART, de projectes de joves professionals de l'escena, i traspassa les fronteres físiques del Principal per continuar programant en d'altres espais amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques. 

L'edició de 2018 se celebrarà aquest divendres i dissabte, i el punt de trobada del públic és a la parada d'autobusos de l'estació de tren.
Els passis són: 
Divendres 1 de juny a les 20.30 h, les 21 h i les 21.30 h.
Dissabte 2 de juny a les 20 h, les 20.30 h i les 21 h.

Les càpsules es representaran a diversos espais de la ciutat. Entre espai i espai hi haurà uns guies molt especials que, mentre indiquen el camí cap al següent, explicaran històries ben particulars...
La primera transició la faran Aina Castellví i Oriol Valls, que duran els espectadors a la càpsula "Per què em tractes de tu?": La Carolina i la Inesita han agafat el tren de la costa i estan molt, molt contentes perquè "el viajar es un placer", com cantava algú. A mig viatge han anat juntes al lavabo, com pertoca a dues adolescents que un cop es van jurar amistat eterna. La seva estada a un espai tan minúscul, sumada a una situació ambiental inesperada, condicionarà el seu futur per sempre més.
Sota el text i direcció de Josep Maria Teixell, actuen Marta Cañas i Ravina Raventós.

La segona transició, amb Montse Panero, durà els espectadors a "Casa amb jardí", una peça escrita i dirigida per Josep Maria Teixell, i interpretada per Núria Valls, Nico Pérez, Lluís Piñol i Roser Jané.
Un home i una dona arriben de nit a una casa amb jardí. "És una casa preciosa", diu ella; i també diu "em recorda casa nostra, tot i que el nostre jardí era més gran", i ell diu "T'agrada?" Però no porten les claus de la casa i s'hauran d'esperar fins que vingui algú a obrir-los. "Aquesta casa pot allotjar ben bé dues famílies", dirà algú altre que no esperen. Quanta gent cap realment a la casa?

La tercera transició, amb Alba Pérez, Merche Alcaraz i l'Alex D. Capo, ens porta a "E. Muinj". En un món on l'art no és res més que una transacció comercial, què és més important: l'original o la còpia? I si un acte artístic situés la teva ciutat en el mapa de les grans ciutats de l'art?
L'obra ha estat escrita per Susanna Garcia-Prieto, i dirigida per Àlex D. Capo. Els intèrprets són Marina Rodríguez i Juanan Codes.

Finalment, la darrera transició, amb Rosabel Lopez, indica el camí cap a "Hamlet, el musical on ice". Un espectacle de llums i de color per ambientar l'obra més emblemàtica de William Shakespeare. Una experiència única que aconseguirà divertir i emocionar a grans i petits. Una superproducció que compta amb la participació de 27 actors, ballarins i patinadors. 
Escrita per Susanna Garcia-Prieto, i dirigida per Àlex D. Capo, està interpretada per Ignasi Gimeno, Salvador Juncosa, Jordi Pérez i Susanna Garcia-Prieto.

Nanoteatre compta amb la col·laboració dels Supermercats JR, el Museu del Ferrocarril de Catalunya,  la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i Pere Arenas.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, el dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, i des d'1 hora abans del primer passi al punt de trobada.


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/766/1/teatre/nanoteatre.-teatre-de-minims-en-llocs-inesperats/Els divendres de juny, Serenates a La Geltrú

24/05/2018

Tornen les propostes de música acústica de petit format al castell de la Geltrú
 
 
Divendres 1 de juny tornen, un any més, les Serenates a La Geltrú, que arriben a la 21a edició amb quatre propostes de música acústica de petit format. El pati del Castell de la Geltrú acull els quatre concerts els dies 1, 8, 22 i 29 de juny. El dia 15 comença el FIMPT a la ciutat i no hi haurà Serenates.

L'obertura del cicle, el dia 1 de juny, és a càrrec d'Anna Urpina (violí) i Dani Espasa (clave i piano), amb l'espectacle "Contrastos musicals". En la primera part utilitzen el violí barroc i el clave per interpretar obres d'aquella època daurada, mentre que a la segona s'endinsen en les sonoritats contemporànies amb violí i piano. Dos extrems que es toquen en un concert insòlit. 

El dia 8 de juny, el premiat quartet de saxos Kebyart Ensemble ofereix "Emotïo", un concert centrat en la música contemporània, amb obres cabdals escrites per a aquesta formació i també arranjaments del mateix grup. Els quatre intèrprets són Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor; i Daniel Miguel, saxo baríton.
 
El 22 de juny el guitarrista José Luís Bieito juntament amb els actors Camilo García i Maife Gil, presenta "Cantar de los Cantares", un espectacle de poesia i música on, amb el fil conductor de les paraules de Fray Luís de León i de Juan de la Cruz, ens podem apropar a la música dels més importants vihuelistas del renaixement espanyol.
 
Per cloure les Serenates d'enguany, el dia 29 de juny és el torn de "Homenatge Telemann: 250 anys de la seva mort",  a càrrec del Conjunt Atria, un jove quintet que intenta sempre trencar les barreres freqüentment establertes entre músics i públic i donar eines als oients per tal d'aprofundir en el llenguatge de la música barroca. Intèrprets: Júlia Santos, traverso; Isabel Soteras, violí; Guillem Cabré, violí; Carla Rovirosa, violoncel; i Eva del Campo, clavecí.
 
 
Tots els concerts es faran a les 22 h. Les entrades tenen un preu de 10 € i es poden adquirir una hora abans de cada concert al Castell de la Geltrú. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.

L'organització de les Serenates va a càrrec de Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, Joventuts Musicals de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova, i compten amb el suport de l'Escola de Música Freqüències, ESMUC, Catalunya Música, Fundació de Música Ferrer-Salat, Palau de la Música-Orfeó Català, Amics de les Arts-Joventuts Musicals de Terrassa, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Fringe-Festival de Torroella de Montgrí, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Fundació SGAE. 
 
 


Enllaç a http://www.facebook.com/Serenates-a-la-Geltr%C3%BA-391633437544669

Cap de setmana de música per a tots els gustos

21/05/2018

Aquesta setmana la programació Escena es concentra a l'Auditori Eduard Toldrà.

 

El divendres 25 de maig a les 21 h, l'Auditori acollirà el projecte Invisibles, un projecte liderat pel músic Xavier López, inspirat en l'obra de teatre de Juan Diego Botto Un trozo invisible de este mundo. La proposta musical ens ofereix un viatge emocional, la narració en forma de fotografies musicals del procés migratori sud-nord, intentant copsar l'essència emocional i vital de cadascun dels moments importants que el migrant subsaharià ha d'afrontar en tot aquest viatge.

En el concert es mescla el jazz, la música llatina i el flamenc, tots ells estils musicals d'una forta influència africana, de la mà de Yolanda Sey, com a veu principal; Marc Teclas, a la guitarra elèctrica, guitarra espanyola i veu; Xavier López, amb els saxos, flauta travessera i cors; Joan Solana, al teclat; Enric Pujadesens, al baix elèctric i cors; David Italiano, a les percussions i Joan Carles Marí, a la bateria.

 

Aquest concert va acompanyat de dues ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES:

 

Dilluns 21 de maig, a les 19:30 h a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, el mateix Xavier López, lider del projecte, i Kalilu Jammeh, autor del llibre El viaje de Kalilu, fundador de la Fundació Kalilu Jammeh i inspirador del projecte Invisibles per la seva experiència vital; ens parlaran del projecte, de les seves experiències personals i de la situació actual.

Aquesta xerrada, gratuïta, s’engloba dins les activitats associades a la Festa de la diversitat 2018 de la Regidoria de Convivència i Equitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

 

Divendres 25 de maig, de 20 a 22:15 h podrem veure l'exposició d'obres d'art  d'alumnes de batxillerat de l'INS Dolors Mallafré i Ros, de Vilanova i la Geltrú. Aquests alumnes han organitzat una activitat solidària a benefici de ProActiva Open Arms. Es tracta d'una subhasta d'obres i treballs dels mateixos alumnes per tal de reflexionar, sensibilitzar i difondre la necessitat de la solidaritat, davant aquests greus esdeveniments que atànyen a la supervivència i dignitat de persones innocents.  

Els treballs dels alumnes d’obres úniques, parteixen d’un preu base, i són oberts a les donacions dels interessats; però PODEN ANAR CANVIANT DE MANS si es milloren les ofertes. Es pot anar seguint, bé presencialment o a través del web, que s’anirà actualitzant pels mateixos alumnes la situació el valor i recaptació de les obres d'art exposades. Els treballs, pòsters digitals, admeten ser reproduïts tantes vegades com gent els demani, i aquests tenen preu únic per tothom. Diners? Ara encara no, però sí el compromís de donació per l’obra solidària! Quan? Només fins al termini de l’activitat, entre els dies 28 al 31 de maig que els mateixos alumnes es posaran en contacte per tal que es puguin fer els pagaments i distribucions. El recapte s’ingressarà al compte de l’ONG ProActiva Open Arms, de salvament i rescat marítim de refugiats.

Més informació i obres d'art exposades a: www.mallafrearms.wixsite.com/inici 

Les entrades pel concert es poden comprar a www.auditoritoldra.cat o des d'una hora abans del concert a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà. 

 

El dissabte 26 de maig, a les 21 h, en el marc del programa de Suport a la Creació SINGULART, i a l'Auditori Eduard Toldrà, els cors Isquione i Bitxac ens oferiran el concert LUX, un programa format per obres d’autors contemporanis que s’inspiren en la llum, el mar, la nit i els somnis. Amb les seves harmonies evocadores, descobrirem compositors com els americans Eric Whitacre i Morten Lauridsen o el noruec Ola Gjeilo. 

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, el mateix dissabte de 17 a 20 a la taquilla del Teatre Principal i a partir de les 20h a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà.

 

El diumenge 27 de maig, a les 20h, també a l'Auditori Eduard Toldrà, el jove percussionista vilanoví PAU MONTANÉ, guanyador dels Premis Noves Creacions 2017, ens presentarà el seu projecte Percussió & Electrònica, una proposta atrevida, on es parlarà de música, d'art en general, i on hi podrem escoltar diferents instruments de percussió fusionats amb sons processats electrònicament. No és habitual poder gaudir d'aquest tipus de repertori en auditoris, així que és una bona oportunitat per descobrir aquesta sonoritat tan especial. 

La presentació i els comentaris aniran a càrrec de Gilbert Bernadó.

 

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a la taquilla del Teatre Principal i el diumenge des d'una hora abans del concert a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà. 

 

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

LEONORA MILÀ REBRÀ LA CREU DE SANT JORDI

17/05/2018

El 'Govern a l'exili' ha proposat atorgar la Creu a 18 persones i 18 entitats que s'han destacat per la promoció i cura de la identitat de Catalunya.

L'anomenat “Govern a l'exili”, encapçalat per Carles Puigdemont, ha emès un comunicat des de Brussel·les en el que considera necessari mantenir el reconeixement de la Creu de Sant Jordi, malgrat que l'acte de lliurament d'aquest 2018 va ser ajornat per l'absència de govern a Catalunya.

Així, ha proposat atorgar la Creu de Sant Jordi a 18 persones i 18 entitats que s'han destacat per la promoció i cura de la identitat de Catalunya en el pla cívic i cultural.

I la pianista i compositora vilanovina Leonora Milà és una d'elles. Nascuda el 1942, el seu pare era un destacat violoncel·lista de l'Orquestra Pau Casals i de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Deixebla de la pedagoga Maria Canals, Leonora Milà rep el qualificatiu de “nena prodigi” gràcies als dos concerts que el 1949 ofereix al Palau de la Música Catalana interpretant, amb només sis anys, obra pròpia i el concert per a piano i orquestra KV488 de W. A. Mozart acompanyada per l'Orquestra Ciutat de Barcelona.

La carrera internacional de l'artista catalana s'inicia als dotze anys, quan actua en un programa de la BBC de Londres interpretant peces per a piano d'Enric Granados i Manuel de Falla. Guanyadora del Concurs Internacional d'Execució Musical Maria Canals (Barcelona) de 1966 i finalista del Concorso Internazionale di Musica G. B. Viotti (Vercelli, Itàlia), Leonora Milà compagina al llarg de la seva carrera professional la vessant d'intèrpret amb la de compositora. Llargues gires per Europa, Estats Units i Àsia l'han portat a ser la primera artista espanyola que actua a la República Popular de la Xina (1979), en gravar un disc amb la China National Symphony Orchestra (1988) i en ser també la primera compositora que estrena un ballet a Sant Petersburg.

D'entre l'extensa obra escrita per Leonora Milà, formada per més de 100 partitures, destaquen els seus quatre concerts per a piano i orquestra, l'exitós CD d'havaneres per a piano, les cançons per a veu i piano basades en textos de poetes com J. W. Goethe, Salvador Espriu i Joan Maragall, i dos ballets breus titulats Pintor Lee i Drame a trois gravats per la Sant Petersburg State Symphony Orchestra of Mussorgsky Theatre.

L'any 2002, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú li atorgà la Medalla de la Ciutat en reconeixement a la seva trajectòria artística, fent-la així mereixedora de formar part dels personatges destacats que conformen la història de la ciutat. I l'any 2015, l'Ajuntament va sol·licitar a la Conselleria de Cultura la concessió de la Creu de Sant Jordi a Leonora Milà, recollint 172 adhesions de ciutadans, ciutadanes i entitats que van voler fer constar el seu suport a la sol·licitud.

Entre els guardonats d'enguany destaquen entitats com Proactiva Open Arms, la Fundació Alzheimer Catalunya, l'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà o el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll, a banda de personalitats com la monja dominica Lucía Caram, l'historiador i president de la Comissió per la Dignitat Josep Cruanyes, l'activista cultural Nemesi Solà o la professora Victòria Almuni.

El guardó es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir persones o entitats que hagin prestat serveis destacats a Catalunya i les persones, i representa el màxim reconeixement que pot rebre la ciutadania per part de la Generalitat. 

Torna el cicle Contrapunt

08/05/2018

CICLE CONTRAPUNT. Música de proximitat. Dies 13 i 27 de maig de 2018.

El passat octubre del 2017 ja es va iniciar aquest cicle de música de petit format i de proximitat interpretada per joves músics.

Aquest mes de maig es presenten dos nous concerts. El dia 13 de maig, amb Mireia i Marina Duo i el dia 27 de maig, amb Pau Montané.
 
 
Contrapunt és un cicle de música, emmarcat en el programa de suport a la creació Singulart de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Auditori Eduard Toldrà. Les dues propostes que es presenten són les guanyadores del Premi Noves Creacions Musicals 2017, que va tenir lloc a l’Auditori Eduard Toldrà el passat 6 de maig de 2017.

En un espai proper es vol oferir una aproximació diferent i singular a la música interpretada per joves músics. Si els concerts d’octubre va tenir lloc a la Sala de les Columnes del Centre d’Art Contemporani La Sala, en aquest cas, els concerts es realitzaran a l’Auditori Eduard Toldrà i en el cas concret de Mireia i Marina Duo el públic se situarà dalt de l’escenari per a poder tenir una visió molt més propera del concert.
 

DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 20H 
CLARA SCHUMANN: LA MUSA. MIREIA I MARINA DUO.

La primera sessió serà diumenge 13 de maig a les 20h a l'Auditori Eduard Toldrà, amb Mireia i Marina Duo, que oferiran el concert "Clara Schumann: la musa", amb obres de Robert Schumann, Clara Shumann i Johannes Brahms.

Clara Schumann, pianista i compositora, va ser la musa de dos dels grans de la història de la música: Robert Schumann i Johannes Brahms. L'amor que Robert sentia per Clara van donar al músic un impuls creatiu gairebé únic en la història de la música. Ell mateix deia que les obres per a piano sol no eren suficients per expressar el que sentia. Les obres del jove Brahms van encantar el gran Robert Schumann, fet que el va convertir en el seu pare musical. En les trobades d'ambdós compositors Brahms va conèixer a Clara, de qui s'enamorà i va mantenir el contacte fins al final de la seva vida. Mireia i Marina duo ens transporten al S.XIX en un concert on s'intercalen lieder (en música clàssica, cançó lírica breu amb la lletra d'un poema), amb el recitat de la correspondència entre els tres personatges.
 
 

DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 18H 
ACTIVITAT PARAL·LELA PER A INFANTS
ELS PETONS DE LA CLARA I EN FRANZ. MIREIA I MARINA DUO

Aquest concert inclou una activitat paral·lela per a fer amb infants a partir de 3 anys: el mateix diumenge 13 de maig, a les 18 h a l'Auditori, es farà "Els petons de la Clara i en Franz", a càrrec de Mireia i Marina duo i conduïda pel periodista musical David Puertas. Són 30 minuts de música amb la voluntat d'apropar-la als nens i gaudir-la en família, presentada i ideada per David Puertas. Un mini-concert on cantarem i escoltarem la música dels Schumann i Brahms interpretada per la soprano Mireia Tarragó i la pianista Marina Pelfort. L'aforament és limitat.
 
 
La propera sessió serà el DIUMENGE 27 DE MAIG, A LES 20H, amb PAU MONTANÉ i la seva proposta PERCUSSIÓ & ELECTRÒNICA 


El cicle compta amb el patrocini de Caves Nadal i la col·laboració de 12 D.O.'s.
 
 
Venda d’entrades:
 
Les entrades es poden adquirir a taquilles del Teatre Principal els dissabtes de 17h a 20h, al web del l’Auditori www.auditoritoldra.cat i una hora abans de l’inici del concert al mateix Auditori.
  
El preu és de 10 €, o de 5 € per als menors de 25 anys, mentre que el preu per a la proposta de petit concert familiar és de 3€.
 
 Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/795/5/musica-classica/cicle-contrapunt:-mireia-i-marina-duo/
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/808/3/familiar/cicle-contrapunt:-els-petons-de-la-clara-i-en-robert/

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS