Auditori Eduard Toldrà

Temporada setembre 2017 - gener 2018

Veure tota la programació

Notícies

La programació 'Escena' avança algunes de les propostes de la propera temporada

26/07/2017

Artistes com la cantant Dolo Beltran o els actors Pere Arquillué, Clara Segura, David Selvas i Ramon Madaula trepitjaran els escenaris de la ciutat la temporada setembre 2017 - gener 2018.

El 15 de setembre, a les 20h, es presenta al Teatre Principal la nova temporada Escena, que inclou els espectacles d'arts escèniques i les propostes d'arts visuals a la ciutat de setembre a gener.

Abans, però, us fem un avançament de la programació de la temporada, destacant algunes de les propostes més interessants per anar fent boca.

Arts visuals 

Així, el Centre d'Art contemporani La Sala acollirà, del 22 de setembre fins al 5 de novembre, l'exposició "Un món paral·lel", comissariada per Joan Fontcuberta i produïda per l'Espai d'Arts Roca Umbert de Granollers.

Nou artistes exploren qüestions de percepció i representació virtual de la realitat a través del Google Street View, una eina que ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat generant nombrosos projectes d'artistes contemporanis.

Del 27 d'octubre fins al 7 de gener de 2018 també es podrà veure a La Sala l'exposició "Disseny gràfic, un ofici de pensament aplicat segons Josep Pla-Narbona". Els comissaris són Raúl Ramos i David D'Eboli, que l'organitzen en el marc del Blanc Festival. Amb la voluntat de continuar difonent l'art del disseny a la ciutat, i en el marc del programa de Suport a la Creació Singulart, enguany Vilanova recuperarà la vinculació amb el Festival Blanc. Amb la complicitat i la participació del Festival, el Centre d'Art Contemporani La Sala durà a terme diverses activitats.

Arts escèniques 

Pel que fa a Teatre, el 22 d'octubre el Principal acollirà la representació de "La Treva", de La Brutal, amb Clara Segura, David Selvas i Ramon Madaula. Un text intel·ligent que convida a reflexionar entre la ironia, l'humor i l'amor, sobre les decisions que prenem en la vida i que marquen el nostre futur.

El 2 de desembre és el torn d'"Art", amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Una comèdia intel·ligent sobre l'art i el valor de l'amistat. El gran èxit de la dramaturga francesa Yasmina Reza és una de les comèdies contemporànies més traduïdes i que més s'ha representat per tot el món, captivant milers d'espectadors.

El 12 de gener de 2018 arriba "E.V.A.", de les T de Teatre, al Teatre Principal. La companyia celebra amb aquesta obra 25 anys sobre els escenaris. Estrenada al Festival Grec de Barcelona d'enguany. Després d'abordar temes com la maternitat, el sexe, les crisis generacionals i la pràctica escènica, el dolor serà el protagonista d'aquesta obra.

La música també pren protagonisme aquesta nova temporada. Així, el 15 de desembre Las Migas presenten "Vente Conmigo" a l'Auditori Eduard Toldrà. El darrer disc d'aquestes representants de la cançó mediterrània, produït per Josemi Carmona, incorpora tocs llatins i electrònics que difereixen dels seus anteriors àlbums.

I ja el 20 de gener, Dolo Beltran presenta "Copilotos", on s'estrena en solitari amb un projecte on ha abocat tota la seva passió i talent. Un nou vehicle musical de pop electrònic i guitarrer, en el que ha compost totes les cançons buscant l'equilibri entre les ganes de ballar i les ganes d'explicar històries.

L'acte de presentació de la nova temporada d'arts escèniques i visuals es farà divendres 15 de setembre a les 20 h al Teatre Principal, quan es desvetllarà la resta de la programació, amb un espectacle amb guió i direcció de Pau Escribano, interpretat per TRACART, i dirigits per Montse Obrador. L'acte, gratuït, inclourà actuacions, una copa de cava i altres sorpreses.

A partir del dissabte 16 de setembre a les 11h, s'obrirà la venda d'abonaments per internet i a les taquilles del Teatre Principal simultàniament. L'horari de les taquilles és dissabte 16 d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge 17 d'11 a 14 h.

I a partir del dissabte 23 de setembre a les 11 h començarà la venda d'entrades també per internet i a taquilles del Teatre Principal simultàniament. L'horari de les taquilles serà dissabte 23 d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge 24 d'11 a 14 h.

Bon estiu! ens retrobem el setembre! 

LICEU A LA FRESCA. IL TROVATORE

14/07/2017

El divendres 21 de juliol a les 22h a la plaça de la Vila, es realitzarà la retransmissió des del Gran Teatre del Liceu de l'òpera "Il Trovatore" de Giuseppe Verdi, dins el programa Liceu a la Fresca. 

L'Auditori Eduard Toldrà s'adhereix a aquesta iniciativa amb l'objectiu de promoure l'accés universal a l'òpera i la difusió de la lírica mitjançant muntatges i històries universals i d'interès per a tots els públics.  

En aquesta edició el Liceu a la Fresca arriba a tota Espanya deprés de l'èxit assolit la temporada passada a Catalunya. Es podrà gaudir a més de 150 municipis catalans i a una quinzena de ciutats espanyoles. 

Activitat gratuïta. 

 


Enllaç a http://www.liceubarcelona.cat/ca/liceualafresca

L'AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ PORTA L'ÒPERA A LA PLAÇA DE LA VILA

21/06/2017

Per primera vegada l'Auditori Eduard Toldrà participa en dos projectes operístics organitzats pel Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real de Madrid.

Aquest estiu la plaça de la Vila acollirà dues retransmissions d'òpera obertes a tothom, gratuïtes i realitzades a l'aire lliure. 

La primera de les òperes que s'oferirà serà el divendres 30 de juny a les 21.30h amb la retransmissió en directe des del Teatro Real de Madrid de l'òpera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini, una de les òperes més representades als escenaris de tot el món. La tràgica història de la geisha Cio Cio San, coneguda com Madama Butterfly, emociona pel talent innat de Puccini. Sota la direcció artística de Mario Gas, que situa la història en un plató cinematogràfic dels anys 30.

El Teatro Real Celebra la tercera edició de la Semana de la Ópera entre els dies 30 de juny i 9 de juliol, amb un conjunt d'activitats adreçades a tots els públics per commemorar el seu Bicentenari i el 20è aniversari de la seva reobertura.

Els amants de l'òpera i tots aquells que tinguin interès en apropar-se a aquest gènere tindran una segona cita operística el divendres 21 de juliol a les 22h, des del Gran Teatre del Liceu, amb la retransmissió de l'òpera "Il Trovatore" de Giuseppe Verdi, dins el programa Liceu a la Fresca. Òpera en quatre actes de Verdi sobre un llibret italià de Leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano, basat en l'obra teatral "El trobador" d'Antonio García Gutiérrez. La trama es desenvolupa entre Biscaia i Aragó a les primeries del segle XV arran del resultat del Compromís de Casp, celebrat desprès de la mort sense successió de Martí l'Humà. 

Enguany l'Auditori Eduard Toldrà s'adhereix a aquesta iniciativa amb l'objectiu de promoure l'accés universal a l'òpera i la difusió de la lírica mitjançant muntatges i històries universals per a tots els públics. 

D'altra banda la Xarxa de Biblioteques Municipals col·laborarà amb aquest projecte difonent el fons que disposa d'ambdòs autors protagonistes. 

 

DIA INTERNACIONAL DE LA MÚSICA 2017

19/06/2017

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Auditori Eduard Toldrà, organitza un any més diverses activitats al voltant del Dia Internacional de la Música, que se celebra el 21 de juny.
La programació compta amb la col·laboració de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, de la Xarxa de Biblioteques municipals, del programa de Suport a la Creació Singulart, i de les escoles de música Freqüències i Musicàrea.

Així, dissabte 17 de juny a les 12.30 h, a la terrassa dels Llimoners de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, es farà una sessió dels Vermuts Musicals amb #vadeflautes. Una copa de cava fresc tot escoltant les flautes travesseres de dotze alumnes de l'ECMM Mestre Montserrat, que tocaran peces clàssiques variades amb un nexe comú: el bestiari musical. Hi col·laboren l'Escola i Conservatori de Música, les caves Jaume Serra i la Formatgeria del Garraf.

Dilluns 19 de juny a les 19 h, a l'Auditori Eduard Toldrà, "La Música i el Bestiari Festiu", a càrrec d'alumnes de música tradicional de l'ECMM. I dimarts 20 de juny a les 19 h també a l'Auditori, cantata "Que bèstia!", a càrrec d'alumnes de cant coral de grau ele-mental, arpa i flauta de bec de l'ECMM.

Dimecres 21 de juny, "Música al carrer!" Amb motiu del Dia de la Música, la música surt al carrer, per cantar, tocar i escoltar.
Així, a la rambla Principal hi haurà:
De 18 a 20 h, davant l'escola El Cim, combos de Musicàrea Escola de Música.
De 18.00 a 19.30 h, a la cruïlla amb Francesc Macià, conjunt de fagots, grup de saxos i quartet de trompetes de l'ECMM.

A la Plaça de les Cols hi haurà:
De 18.00 a 18.30 h, la Banda Infantil de l'ECMM.
De 18.40 a 19.30 h, conjunts de flautes de l'ECMM.
De 19.30 a 20.00 h, els grups música tradicional de l'ECMM.

Al Pati del Castell de la Geltrú hi haurà:
De 18.00 a 19.45 h, conjunts de flautes de l'ECMM i convidats.
De 20.15 a 21.15 h, Guitarrísssimo de l'ECMM.

A la plaça de les Neus hi haurà:
De 18 a 19 h, combos d'elemental de l'ECMM.
De 19.10 a 19.30 h, el Cor Modern de l'ECMM.
De 19.40 a 20.00 h, combo de Grau Professional de l'ECMM.
De 20 a 21 h, la Big Band de l'ECMM.

L'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals s'uneix a la celebració del Dia Internacional de la Música a VNG, tornant a la nostra ciutat per cinquè any consecutiu, amb el "Maria Canals porta cua a Vilanova i la Geltrú". L'associació pretén ajudar joves intèrprets de tot el món amb edats entre els 18 i 30 anys, que es vulguin dedicar professionalment a la pràctica musical. 
La ubicació del piano enguany serà a la plaça dels Cotxes, i durant tot el dia estarà al carrer per ser tocat per qualsevol persona que el vulgui tocar. Al matí hi haurà grups concertats, a la tarda de 18 a 20 h els alumnes de l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat oferiran una audició, i a les 21 h el jove pianista Max Villavecchia oferirà un concert. 

També hi haurà dues cercaviles. A les 18 h, des de l'Escola de Música Freqüències al carrer de la Llibertat sortirà la txaranga de l'Escola Freqüències. I a les 18.30 h, des de la Plaça de les Cols, La Marxin de l'ECMM.

A banda, dimecres 21 també hi haurà l'activitat "Música a les biblioteques!". Amb motiu del Dia de la Música, les biblioteques públiques organitzen a l'hora de tancar l'acomiadament amb música en directe, gràcies a la col·laboració de l'Escola de Musica Freqüències i Musicàrea Escola de Música.

TOT A PUNT PER AL FIMPT

13/06/2017

Divendres comença la 37a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional a la nostra ciutat. 

 

Aquest cap de setmana se celebra a Vilanova i la Geltrú la 37a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, un festival que és hereu d’una tradició llarga i consolidada, i que ha passat per moments molt diferents al llarg dels seus anys d’existència. 

 

Aquesta edició que s’inaugura divendres és la del rellançament, basat en la recuperació de la identitat del Festival i la seva vinculació a la ciutat, amb la voluntat d’augmentar la qualitat de les propostes musicals, i amb l’aposta decidida de les institucions per fer-lo créixer i ser de nou un festival de referència. 

 

El FIMPT recupera la seva identitat tornant a les dates d’estiu i recuperant l’escenari principal davant del mar, a la plaça del Port.

 

El 37è FIMPT aposta per obrir-se a tots els públics, oferint un gran nombre d’actuacions gratuïtes, en espais públics i en horaris per poder gaudir de la música en família. Altres escenaris del FIMPT són la plaça de la Vila, el Castell de la Geltrú, i el Teatre Principal, on aquest divendres 16 de juny a les vuit del vespre se celebra l’acte d’obertura del festival, amb la versió del “Passeig del Carme” de Pere Tàpias, a càrrec de Belda & Sanjosex, que oferiran també el concert “Càntut”.

 

Jordi Paulí és el director artístic d’un Festival que aposta per la qualitat de les propostes musicals, tant les consolidades internacionalment com les músiques allunyades dels grans circuits comercials. A més, el FIMPT segueix sent una plataforma per als músics del nostre país. 

 

LA PROGRAMACIÓ

 

Divendres 16 de juny a les 19 h, la Inxa Brass Brand oferirà els seus Preludis grallers davant del Teatre Principal, per donar pas al concert de Carles Belda & Sanjosex, en l’únic concert de pagament, que es farà dins el Teatre a les 20 h. La Inxa Brass Band és una proposta vilanovina de nova formació que es va estrenar la passada Festa Major en la baixada de gegants, una formació de música tradicional basada en els instruments de doble canya: tuba, percussió, gralles, tenores i algun tible. És una fusió que usa instruments tradicionals de la cobla i del carrer.

 

En acabar el concert, a dos quarts de deu de la nit, els alumnes de música tradicional de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat acompanyaran tothom qui ho vulgui fins a l’escenari de la plaça del Port, on a les 22 h es podrà escoltar el concert “Pasatempo”, dels gallecs Radio Cos, que transmeten amb convicció la seva manera d'entendre la música d'arrel galega; i a la mitjanit començarà el concert de Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros, amb cúmbies, porros i gaites del Carib colombià. Papa Orbe és un músic molt vinculat al FIMPT, que ha viscut a Vilanova i sempre s’ha estimat molt aquesta ciutat.

 

Un cop finalitzats els concerts de música en directe, s’oferirà una sessió de DJ.

 

Dissabte 17 de juny, durant el matí, els alumnes de música tradicional de l’ECMM visitaran el mercat central de la ciutat per complementar la programació d’aquesta jornada.

Ja al vespre, es faran tres concerts a la plaça del Port.

A les 20 h serà Jordi Molina Septet, que transporta la música d'arrel a les estètiques actuals amb l’espectacle “Matèria del temps”, on porta un instrument com la tenora a una normalització, amb temes d’arrel tradicional, però vestits d’una manera més sofisticada, més moderna.

A les 22 h serà Monsieur Doumani, amb “Sikoses”, música popular de Xipre. Un trio que està arrasant per tota Europa dins del món de la música tradicional.

I a les 12 de la nit, arriba el plat fort, el cap de cartell del FIMPT 2017: la Boban Markovic Orkestar, una banda balcànica que ha tocat i actuat en diverses pel·lícules d’Emir Kusturica. Boban Markovic és un trompetista serbi molt conegut dins el món de la música tradicional i popular, que porta tota la vida recorrent tot el món. 

 

Per acabar amb la segona jornada del FIMPT també s’oferirà una sessió de DJ.

 

Ja diumenge, 18 de juny, la plaça de Font i Gumà acull una nova edició del Firasac d’11 a 14 h. A més de la fira de luthiers, on es poden trobar gralles, flabiols o tamborins, és una trobada anual de gent de llocs com Tarragona o Mallorca, com una família, gràcies a la tasca organitzativa de Simó Busquets.

Alberto Jambrina oferirà un concert al pati del castell de la Geltrú a les 13 h.

 

La plaça de la Vila pren el relleu als concerts de la tarda. Així, a les 18 h es podrà gaudir del concert “El Man Sur”, del músic i folklorista Eliseo Parra, acompanyat en format quintet, per a seduir-nos amb fandangos, rondenyes, guajiras, bulerías i alegrías. Parra ha vingut diverses vegades al FIMPT, i en aquesta ocasió porta músics de casa, com Xavier Lozano o Aleix Subies. Ha actuat per tot el món i és una de les propostes clàssiques. 

A les 20 h la Spanish Brass Luur Metals, amb Pep Gimeno "Botifarra", aprofita la riquesa melòdica que caracteritza als "pals" del cant d'estil per a fusionar-la amb el llenguatge contemporani cambrístic, en l’espectacle “Metalls d’estil”. La Spanish Brass ha ofert cursos al Conservatori de la nostra ciutat, i aquest espectacle conjuga la modernitat amb la tradició: el cant d’estil valencià d’en Pep Gimeno amb arranjaments tenen un toc molt modern, amb harmonies molt típiques del jazz. El públic del FIMPT ha estat sempre molt obert i acollirà aquesta aposta, perquè els Spanish Brass són dels millors grups de metall del món, i en Gimeno també, en el seu camp.

 

Enguany el Festival tindrà un caràcter especial d’homenatge al recentment desaparegut Pere Tàpias. A banda de la versió del seu “Passeig del Carme”, que ha esdevingut l’himne del festival, el tancament de diumenge a les 22 h consistirà en el concert homenatge "Un pèl, nou, un pèl antic. Tribut a Pere Tàpias". L'Ajuntament de VNG i la revista Enderrock han organitzat aquest espectacle, on una dotzena d'artistes (sis d'ells vilanovins) faran un repàs per la història musical del cantautor, versionant els seus temes. Un acte entranyable en què els músics actuaran desinteressadament.

 

A banda de la programació musical, el FIMPT ofereix un espai per poder menjar, beure i compartir, mentre es gaudeix dels concerts. Serà a la plaça del Port divendres i dissabte, on hi haurà servei de bar i una varietat de food trucks.

 

JA POTS COMPRAR L'ENTRADA DEL CONCERT INAUGURAL ENTRANT A L'ENLLAÇ SEGÜENT!  

 


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.vilanova.cat/fimpt/index.php/entrades-2017Guillem Albà i Clara Peya porten 'Pluja' a la Nau del Ferrocarril

06/06/2017

L'espectacle es podrà veure divendres i dissabte en dues sessions, i diumenge en una.

 

L'Auditori Eduard Toldrà ofereix aquest cap de setmana, a la nau del Museu del Ferrocarril, una proposta dins el Programa de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura: l'espectacle "Pluja", del vilanoví Guillem Albà amb Clara Peya.

"Pluja" es representarà en diverses sessions: divendres 9 de juny a les 21.30 i a les 23 h, dissabte 10 també a les 21.30 h i a les 23 h, i diumenge 11 a les 21.30 h.

 

L'espectacle, que es representarà a la Nau del Museu del Ferrocarril, no està recomanat per a menors de 12 anys.

 

"I vosaltres? Mai no us heu sentit petits?"

"Pluja" neix de l'amistat que uneix Clara Peya i Guillem Albà. Un espectacle que parla de la vulnerabilitat. De sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà (titelles, gest, teatre visual...), farem un viatge sensible i sincer, de la poètica a l'humor. Un espai petit, un aforament reduït. Petites accions. Petites notes musicals. Petites gotes de pluja. Un piano de mitja cua. Una grada. Un públic envoltant l'escena, molt a prop de l'acció. Atents als petits detalls. I la imaginació dels dos artistes jugant davant del públic. Cara a cara. Sense lloc als artificis, als trucs, a les falses llàgrimes. La Clara i en Guillem. Sincers, honestos, despullats. Tocant, ballant, mirant-se, cantant. Un espectacle íntim i proper.

 

La proposta s'emmarca en el Programa de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura de Vilanova i la Geltrú. En aquest marc, l'Auditori Eduard Toldrà va acollir la companyia el mes de juny de 2016 per a què pogués preparar el seu espectacle. Les residències són una de les línies del Suport a la Creació, aprofitant que els equipaments de la ciutat són espais actius i vius que permeten una interacció amb els creadors també al llarg del procés creatiu, i que són espais equipats tècnicament perquè les companyies i formacions professionals o en vies de professionalització i de creació puguin disposar-ne, per a determinats projectes de la seva trajectòria artística, per tal de crear i assajar noves produccions. 

 

En l'acte de presentació de la temprada d'arts escèniques, l'actor vilanoví explicava que "amb la pianista Clara Peya ens admirem molt, i volíem fer alguna cosa junts. Ha estat un procés molt llarg, d'un any, i l'hem gaudit molt. Volíem crear un espectacle íntim, proper a la gent. El vam estrenar al festival Temporada Alta, i inclou titelles, i un piano de cua a l'escenari".

 

Clara Peya ha estat nominada finalista als Premios Max 2017 en la categoria de millor composició musical, i l'espectacle també ha rebut el Premi Drac d'Or a la Innovació a la 28a Fira de Titelles de Lleida.

 

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat 

 

 


Enllaç a http://surtdecasa.cat/penedes/espectacles/entrevista-guillem-alba-sobre-pluja
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/585/8/altres-musiques/guillem-alba-i-clara-peyaOliver Twist per a nens i nenes i les Serenates a la Geltrú, propostes culturals per al cap de setmana

30/05/2017

El Círcol Catòlic acull diumenge el darrer espectacle de la temporada 2016-17 de teatre infantil i juvenil de La Xarxa a VNG.

 

Aquest cap de setmana acaba la temporada de teatre familiar al catòlic, i com cada any, els alumnes de l'aula d'activitats teatrals Tracart han preparat un espectacle. 

Així, diumenge 4 de juny, els alumnes de 8 i 9 anys de Tracart presenten "Oliver Twist", basada en la novel·la de Charles Dickens. Aquesta adaptació mostra les aventures d'un grup de nens orfes que arriben a Londres espantats perquè no saben quin serà el seu destí. Arriben a un orfenat en el que els malvats directors de la institució els fan passar gana i por, i els pobres nens decideixen escapar-se. Pel carrers de la gran ciutat es fan amics d'uns nens pillets que els acullen i els ensenyen a robar sota les ordres de "l'amable" senyor Fagin. Tot sembla molt divertit fins que són enxampats, llavors descobreixen la veritable naturalesa d'en Fagin. Per sort, dins el sòrdid retrat que fa en Dickens del Londres victorià, hi ha personatges disposats a utilitzar la veritat, que faran que la història acabi bé.

Un espectacle fet per nens i nenes i dirigit a nens i nenes, ple d'acció i emoció.

 

L'espectacle serà diumenge a les 18 h. Les entrades es podran adquirir al preu de 6€ a la taquilla del teatre una hora abans de la representació.

 

Però abans, divendres, els amants de la música tenen una cita amb la 20a edició de les Serenates a la Geltrú, organitzada per l'Ajuntament i Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú.

Divendres 2 de juny a les 22 h al pati del Castell de la Geltrú es podrà gaudir de l'espectacle musical "En un miralh: ‘chansos' de Bernart de Ventadorn", amb el conjunt Mos Azimans, una de les sorpreses més agradables de la música antiga feta a casa nostra. El seu disc recupera les cançons del trobador occità Bernart de Ventadorn, i les posa a disposició de l'oient actual en versions impecables. 

Mos Azimans està format per Laia Frigolé a la veu, Míriam Encinas a les flautes i la percussió, David Codina a l'organetto, i Pau Marcos amb la viella i la direcció.

 

Pel que fa a la sessió del Parlem de Música prevista per dijous dia 8 a l'Auditori amb Romà Escalas, s'ha hagut d'anul·lar. 

 

Ja de cara a la setmana vinent, l'Auditori Eduard Toldrà ofereix, a la nau del Museu del Ferrrocarril, una proposta dins el Programa de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura, l'espectacle "Pluja", del vilanoví Guillem Albà amb Clara Peya.

Pluja es representarà en diverses sessions: dues divendres 9 de juny, dues dissabte 10, i una diumenge 11. 

El 2 de juny TORNEN LES SERENATES A LA GELTRÚ

29/05/2017

 

 

Enguany, com a novetat, es faran dues sessions al juny i dues al setembre.

 

La 20a edició de les Serenates a la Geltrú, organitzada per l'Ajuntament i Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, inclourà dues sessions el mes de setembre.

 

Així, les cites són els divendres 2 i 9 de juny, i 8 i 15 de setembre. Com sempre a les 22 h al pati del Castell de la Geltrú.

 

El 2 de juny es podrà gaudir de l'espectacle musical "En un miralh: ‘chansos' de Bernart de Ventadorn", amb el conjunt Mos Azimans, una de les sorpreses més agradables de la música antiga feta a casa nostra. El seu disc recupera les cançons del trobador occità Bernart de Ventadorn, i les posa a disposició de l'oient actual en versions impecables. 

Mos Azimans està format per Laia Frigolé a la veu, Míriam Encinas a les flautes i la percussió, David Codina a l'organetto, i Pau Marcos amb la viella i la direcció.

 

Divendres 9 de juny, "De Beethoven a Guix", amb Accentus Trio: Olga Domínguez al violoncel, Oriol Codina al clarinet, i Maria Molet al piano.

El trio compta amb obres mestres escrites per a aquesta formació (piano, violoncel i clarinet), i encara avui segueix atraient els compositors per les seves possibilitats expressives. Així ho vol demostrar l'Accentus Trio, amb un programa que, a part del magistral trio de Beethoven, es presenta ple de sorpreses musicals.

 

La proposta d'aquesta edició de les Serenates s'atura fins al setembre.

 

Divendres 8 de setembre, música d'arpa i cambra amb Esther Piñol.

La intèrpret vilanovina, una de les músiques de la nostra ciutat amb més projecció actualment, presenta un repertori de música de cambra amb l'arpa amb una formació de luxe. Obres contemporànies estrictament, algunes escrites per a ella, i sempre triades amb el seu bon gust musical.

L'acompanyaran Frédéric Descargues i Marta Cardona al violí, Glòria Casanovas a la viola, Oriol Prat al violoncel, Paula Martínez Bonfill a la flauta, i Joan Tormo al clarinet.

 

Ja per acabar, el 15 de setembre es podrà gaudir de l'espectacle "De cortesans i plebeus", de Maria Lluïsa Muntada.

La soprano s'acompanyarà de Santi Pavón a la guitarra.

El programa comença al llindar del segle XIX: Rossini i Beethoven són els grans referents, i la veu tradueix els textos de Metastasio que Giuliani ha convertit en subtils ariette i cavatine. Cent anys més tard, veu i guitarra es despullen dels cànons clàssics i esdevenen missatgeres del cant tradicional, amb les veus contrastants de Manuel de Falla, Federico García Lorca o Joaquín Rodrigo. 

 

Les entrades per a les Serenates a la Geltrú es poden adquirir una hora abans de cada concert al Castell de la Geltrú. Les localitats no són numerades, i l'aforament és limitat. El preu és de 9 €.

 

A banda de l'organització de Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú i l'Ajuntament, les Serenates compten amb la col·laboració de Catalunya Música i l'Escola de Música Freqüències, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Joventuts Musicals de Catalunya, i la Fundació Sgae

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2017 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS