Auditori Eduard Toldrà

Temporada setembre 2018 - gener 2019

Veure tota la programació

Notícies

BON ESTIU!

02/08/2018

La programació ESCENA i tot l'equip del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà us volem agrair la vostra confiança i fidelitat; i desitjar-vos un BON ESTIU!

 

Aprofitem per convidar-vos a l'Acte de presentació de la nova temporada el divendres 21 de setembre a les 20 h al Centre d'Art Contemporani La Sala.  

 

Estem treballant amb Cheap Films per tal d'oferir-vos un bonic i divertit acte de presentació, acompanyats també d'alguns dels protagonistes que formen part de la nova temporada.

L'acte de presentació, com sempre, és GRATUÏT, però aquesta vegada, per temes d'organització, necessitem que ens confirmeu la vostra assistència a info@elprincipal.cat

 

Us avancem les dates de venda d'abonaments i venda d'entrades:

La venda d’ABONAMENTS començarà el dissabte 22 de setembre a les 11 h tant a taquilla com a través d’internet. L’horari de la taquilla del Teatre Principal serà: dissabte 22 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20h i diumenge dia 23 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. I els dissabtes en horari habitual de taquilles del Teatre (de 17 h a 20 h ) sempre que quedin abonaments disponibles.

 

La venda d’ENTRADES començarà el diumenge 23 de setembre a les 11 h tant a taquilla com a través d’internet. L’horari de la taquilla del Teatre Principal serà: diumenge 23 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20h (també venda d’abonaments).  I els dissabtes en horari habitual de taquilles del Teatre (de 17 h a 20 h ) o bé des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. A les taquilles de l’Auditori Eduard Toldrà des d’una hora abans de l’inici del concert.

 

Per qualsevol dubte en la compra d’abonaments o d’entrades, pot posar-se en contacte amb la taquilla del Teatre Principal, en els horaris a dalt esmentats, a través del telèfon 93 814 19 52 o de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h, a través del telèfon 93 814 00 00 ext. 3176 o a info@auditoritoldra.cat / info@elprincipal.cat.


Així doncs, BON ESTIU I ENS RETROBEM AL SETEMBRE!NOVA LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES

24/07/2018

Benvolgudes, benvolguts,

Des del 25 de maig de 2018 és d'aplicació directa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a la protecció de dades personals.

El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà utilitzen les vostres dades únicament per a la tramesa d'informació relativa a la programació estable dels equipaments escènics, al qual esteu subscrits.
 
Les comunicacions comercials que us enviem es fonamenten en el consentiment que ens vareu donar al seu dia per rebre informació de les activitats i promocions que el Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà puguin dur a terme. Les vostres dades mai han estat ni seran cedides a tercers.

Us informem que, en qualsevol moment, podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació en el tractament de les vostres dades d'acord amb el que preveu el Reglament (UE) 2016/679 per escrit i indicant les dades personals a info@elprincipal.cat o bé a info@auditoritoldra.cat.

El responsable del tractament de les dades personals és l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (plaça de la Vila núm. 8, 08800 Vilanova i la Geltrú).

Salutacions cordials.
 

La Camerata Eduard Toldrà organitza un concert especial per recollir fons

29/06/2018

Albert Guinovart, David Alegret, Maria Lluïsa Muntada i Edmon Colomer, convidats especials el 7 de juliol.

 

L'associació musical Eduard Toldrà i la camerata Eduard Toldrà, amb la col·laboració de l'auditori Eduard Toldrà volen homenatjar la figura del músic vilanoví en un concert especial dedicat a la seva obra.

 

El 7 de juliol a les 21.30 h, a l'Auditori, la formació de càmera vilanovina oferirà una actuació especial, que comptarà amb convidats excepcionals com el pianista Albert Guinovart, el tenor David Alegret, la soprano Maria Lluïsa Muntada, i el director Edmon Colomer. Tots ells actuaran de forma desinteressada, i la recaptació del concert es destinarà a l'adquisició de documentació personal d'Eduard Toldrà que es donarà al Fons Toldrà de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

 

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha destacat "el treball comú de la regidoria de Cultura amb l'associació Eduard Toldrà, durant molt de temps", i ha posat en relleu que l'Associació "fa una feina de divulgació de la música clàssica, ens ajuda a acostar aquesta música al gran públic i també fa una tasca important pel que fa a la investigació i la documentació de la música en general i sobretot d'Eduard Toldrà".

 

La recaptació del concert es destinarà a adquirir un fons documental format per cartes que Eduard Toldrà va escriure de jove, el temps que va estar de gira per Europa amb el quartet Renaixement, una etapa poc documentada de la vida del músic. Les cartes expliquen el dia a dia de les gires que feien per Europa, i que Toldrà enviava al seu pare i als seus amics i familiars.

 

En nom, de l'Associació Musical i de la Camerata, Marijó Riba ha agraït a l'hereva i filla d'Eduard Toldrà, Narcisa Toldrà, la disposició per difondre la vida i l'obra del músic. "Ens sentim obligats a anar homenatjant i promocionant la figura i l'obra d'Eduard Toldrà".

 

En el repertori del concert s'hi podran escoltar peces com ara les "vistes al Mar" "que és una de les obres més emblemàtiques del músic i diria que molt vilanovina, per com sona de mediterrània" explica Marijó Riba. També hi haurà una peça que tocaran conjuntament la Camerata i Albert Guinovart, "que són les danses de Vilanova que Toldrà va arranjar, i a més es posarà a la batuta Edmon Colomer".

 

Les entrades al concert costen 15 € en la venda anticipada i 17 € a la taquilla, i es poden adquirir al web de l'Auditori www.auditoritoldra.cat 

 

 


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/849/5/musica-classica/concert-en-homenatge-eduard-toldra

Últim concert de les Serenates a la Geltrú 2018

29/06/2018

Per cloure les Serenates a la Geltrú d'enguany, avui, divendres 29 de juny és el torn de "Homenatge Telemann: 250 anys de la seva mort",  a càrrec del Conjunt Atria, un jove quintet que intenta sempre trencar les barreres freqüentment establertes entre músics i públic i donar eines als oients per tal d'aprofundir en el llenguatge de la música barroca. Intèrprets: Júlia Santos, traverso; Isabel Soteras, violí; Guillem Cabré, violí; Carla Rovirosa, violoncel; i Eva del Campo, clavecí.
 
 
Com tots els concerts del cicle, començarà a les 22 h. Les entrades tenen un preu de 10 € i es poden adquirir una hora abans de cada concert al Castell de la Geltrú. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.

L'organització de les Serenates va a càrrec de Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, Joventuts Musicals de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova, i compten amb el suport de l'Escola de Música Freqüències, ESMUC, Catalunya Música, Fundació de Música Ferrer-Salat, Palau de la Música-Orfeó Català, Amics de les Arts-Joventuts Musicals de Terrassa, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Fringe-Festival de Torroella de Montgrí, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Fundació SGAE.


Enllaç a http://www.conjuntatria.com/presentacio

Continuem amb les Serenates a la Geltrú!

22/06/2018

Encara queden dues sessions de les Serenates a la Geltrú!
 
 
Avui, divendres  22 de juny el guitarrista José Luís Bieito juntament amb els actors Camilo García i Maife Gil, presenta "Cantar de los Cantares", un espectacle de poesia i música on, amb el fil conductor de les paraules de Fray Luís de León i de Juan de la Cruz, ens podem apropar a la música dels més importants vihuelistas del renaixement espanyol.
 
Per cloure les Serenates d'enguany, divendres que ve, dia 29 de juny és el torn de "Homenatge Telemann: 250 anys de la seva mort",  a càrrec del Conjunt Atria, un jove quintet que intenta sempre trencar les barreres freqüentment establertes entre músics i públic i donar eines als oients per tal d'aprofundir en el llenguatge de la música barroca. Intèrprets: Júlia Santos, traverso; Isabel Soteras, violí; Guillem Cabré, violí; Carla Rovirosa, violoncel; i Eva del Campo, clavecí.
 
 
Tots els concerts es faran a les 22 h. Les entrades tenen un preu de 10 € i es poden adquirir una hora abans de cada concert al Castell de la Geltrú. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.

L'organització de les Serenates va a càrrec de Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, Joventuts Musicals de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova, i compten amb el suport de l'Escola de Música Freqüències, ESMUC, Catalunya Música, Fundació de Música Ferrer-Salat, Palau de la Música-Orfeó Català, Amics de les Arts-Joventuts Musicals de Terrassa, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Fringe-Festival de Torroella de Montgrí, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Fundació SGAE. 

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú arriba a la 38a edició, fidel als sons amb segell original

13/06/2018

Puerto Candelaria, Kepa Junkera, Muchacho y los Sobrinos i Biflats encapçalen un programa amb 18 actuacions al llarg de tres dies.

 

El FIMPT arriba aquest cap de setmana a la 38a edició proposant 18 actuacions musicals en diferents escenaris de la ciutat i els seus carrers i places.  

 

L'adaptació de Carles Cases de la cançó "Passeig del Carme" de Pere Tàpias obrirà aquest divendres, 15 de juny, una nova edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, el FIMPT. Cases ha escollit la versió amb el ritme del sirtaki per seguir el ritual d'inauguració del Festival, interpretant una peça genuinament vilanovina, que en anteriors edicions ja han versionat músics com ara Carles Sanjosé, Carles Belda, Gemma Humet, Toti Soler, Elisabeth Raspall, Carles Dènia, i la banda de l'Escola i Conservatori Mestre Montserrat.

 

El músic i compositor català portarà també a l'escenari del Teatre Principal el seu espectacle "L'esperit dels Obama", una reinterpretació personal de les melodies espirituals negres.

 

Les entrades es poden comprar a www.vilanova.cat/fimpt o des d'1 hora abans del concert a la taquilla del Teatre Principal.

 

L'escenari principal serà la nova plaça del Port, que acollirà les actuacions de gran format, com ara la rumba de Muchacho & Los Sobrinos, amb l'espectacle "Carabutsí", divendres al vespre, o la cúmbia rebel dels colombians Puerto Candelaria, també el dia 15 a la nit.

 

Dissabte serà el torn de Kepa Junkera, acompanyat de convidats de luxe, com la mallorquina Miquela Lladó, el valencià Hilari Alonso i la Cobla Maricel, per presentar el seu últim treball, "FOK". A la mitjanit, la plaça del Port es transformarà amb els ritmes festius de Biflats, una "Catalan Fanfare".

 

L'escenari principal del FIMPT es desplaçarà diumenge fins l'AUDITORI EDUARD TOLDRÀ per escoltar la producció catalano-polonesa "PolCat", de Janusz Prusinowski Kompania i Manu Sabaté. Una col·laboració musical que explora el diàleg entre les dues tradicions musicals. Els encarregats de cloure el FIMPT seran els gallecs Os d'Abaixo, que presenten el seu nou disc, "Quixera ser dos paxaros".

L'ACCÈS ALS CONCERTS DEL DIUMENGE ÉS GRATUÏT (Aforament limitat).

 

A banda dels concerts en els escenaris principals, al llarg dels tres dies se succeiran altres activitats musicals com els preludis grallers, a càrrec del duet Criatures, divendres a la rambla Principal, la cercavila dels alumnes de música tradicional de l'ECMM i d'Els Francolins, dissabte pels carrers del centre, el vermut-jam session tradicional, a càrrec de Marcel Casellas, Marc del Pino i Roger Andorrà, dissabte, i el Firasac, diumenge, amb la fira dels Luthiers, la cercavila de sacs de gemecs i l'actuació al pati del castell de la Geltrú, a càrrec dels mallorquins Es vell monara i es de Can Bou. Com a novetat també destaquen els dos concerts de proximitat, ubicats a la FIMPTeca, l'espai gastronòmic de la plaça del Port, amb Bea Valladares Son Tres Trio el divendres i Carla Barroso i Cameron Moore el dissabte. 


Enllaç a http://www.vilanova.cat/fimptLICEU A LA FRESCA. MANON LESCAUT

06/06/2018

L’AUDITORI EDUARD TOLDRÀ SURT AL CARRER AMB EL LICEU A LA FRESCA.
 
Torna l’òpera a l’estiu amb la retransmissió des del Gran Teatre del Liceu de  “Manon Lescaut” de Puccini.

És el segon any que la Regidoria de de cultura a través de l’Auditori Eduard Toldrà participa en el projecte operístic Liceu a la Fresca, que té per objectiu difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística. 

El dissabte 16 de juny a les 22h a la plaça de les Neus tindrà lloc la retransmissió de l’òpera de Puccini “Manon Lescaut” en directe des del Gran Teatre del Liceu. Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme. Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet. Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux.
Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama. 
01/02/1893: estrena absoluta al Teatro Regio de Torí
05/04/1896: estrena a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu
08/01/2007: última representació al Liceu
Total de representacions al Liceu: 60

La retransmissió es podrà es podrà veure a través d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça de les Neus i  el públic disposarà de cadires per seguir  l’espectacle. Es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom. 


S'apropa la recta final de la temporada!

06/06/2018


 
Dissabte 9 de juny, a les 21 h i a les 23 h, als Jardins del Museu romàntic Can Papiol, Belen Cabanes i Marina Rodríguez ens presentaran Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles, un recital de ball, piano i castanyoles.

Juntes van crear l’espectacle Ocells d’Ivori l’any 2011. Ara en proposen una versió més didàctica, presentada l’any 2015 al Museu de la Música de Barcelona, per apropar el piano i la castanyola al públic. Per aquest motiu ha ideat un concert que combinarà el so de diverses tipologies de castanyoles amb el so del piano. 

Amb les percussions petites però de gran sonoritat de les castanyoles i el so agombolant del piano han creat un programa en el qual hi són benvinguts diversos estils. A través de castanyoles de diferents mides i materials els reinterpretaran, seguint lliurement una tradició que es remunta a l’escola bolera del segle XVIII i fins l’aportació de José de Udaeta, amb qui han treballat les dues intèrprets.

Interpretaran música del segle XVIII al XX amb autors com ara Johann Sebastian Bach, Mateo Albéniz, Pare Antoni Soler, Muzio Clementi, F. Joseph Haydn, W. Amadeus Mozart, Enric Granados, Joaquim Malats o Manuel de Falla.

D’altra banda, recuperen un tango de Joan Flotats (1904-1989), compositor i pianista del Bages que va treballar als teatres i acadèmies de ball del Paral·lel de Barcelona i amb el que s’evocarà el món del ball de l’època. 

L’obra s’emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, el dissabte de 17 a 20 h al Teatre Principal, i des d’1 hora abans de cada sessió al Museu Romàntic Can Papiol.
 
 
Diumenge 10 de juny, a les 19h, a l’Auditori Eduard Toldrà, la Camerata Eduard Toldrà i Laura Farré, com a pianista, sota la direcció d’Edmon Colomer, ens interpretaran El concert de piano de Gerhard
 
Català de naixement, de pares franco-suïssos i ciutadania britànica, Robert Gerhard va estudiar tant amb Pedrell, un dels pares del nacionalisme musical espanyol i català, com amb Schoenberg, l'inventor i ànima del serialisme. Durant la seva maduresa va incorporar diverses de les corrents artístiques que van sorgir a Europa després de la Segona Guerra Mundial. La carrera de Robert Gerhard és una veritable odissea d'exploració i autodescobriment.
 
Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20 h al Teatre Principal, i des d’1 hora abans del concert a l’Auditori.
 
 
I SERENATES A LA GELTRÚ!

Divendres 8 de juny, a les 22 h, al pati del Castell de la Geltrú, el quartet de saxos KEBYART ENSEMBLE ens portaran a les Serenates el seu espectacle EmotÏo
 
Creat l’any 2014, aquest conjunt talentós i imaginatiu, guanyadors del cicle El Primer Palau 2016, entre d’altres guardons, vol conduir-nos per un laberint d'emocions i sensacions, amb la interpretació d'obres de gèneres i estils variats, plenes de contrastos.

El concert començarà amb una petita peça de Philip Glass, pare del minimalisme; a través d’ella ens submergim en una experiència sonora en què la consciència temporal es difumina. Per continuar, Fragments Striés, d’Hèctor Parra, quatre miniatures on el timbre i les noves sonoritats prenen el protagonisme. El Quartet per a saxòfons de Glazunov, escrit el 1932, és una de les obres cabdals per a quartet de saxos, plena dels recursos recurrents de la música russa: l'ús del tema amb variacions, iniciat amb una canzona d’aire religiós, o un finale molt virtuós i extravertit amb melodies que ens remeten al folklore. Tot seguit, l’obra de Joan Magrané, escrita per al quartet, en què cinc seccions de caràcter ben diferent s’alternen i s’entrecreuen fins a unificar-se al final. I tancant el concert ens presenten dues obres que no són originals per al saxo, el Capriccio de Mendelssohn i les Transylvanian Dances de Bartók, que el mateix quartet ha arranjat.

Les entrades es poden adquirir una hora abans del concert, al Castell de la Geltrú, a un preu de 10 €. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. 
 
 
ANUL·LADA LA SESSIÓ DEL PARLEM DE MÚSICA del dijous 7 de juny
 
La sessió de PARLEM DE MÚSICA prevista per demà dijous 7 de juny, a les 21 h, a càrrec d'Edmon Colomer, queda anul·lada degut als tres dies de dol decretats per la mort de la Laia (EPD). L'Auditori Eduard Toldrà i l’Associació Musical Eduard Toldrà ens sumem a les mostres de desconsol i impotència pels fets ocorreguts, així com amb les mostres de solidaritat vers la família i amics.
 
La Camerata Eduard Toldrà dedicarà el concert del 10 de juny a la Laia. 
Enllaç a http://www.elprincipal.cat/index.php
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/index.php

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Auditori Eduard Toldrà

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Auditori Eduard Toldrà
C/ Olesa de Bonesvalls, 8 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS